Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ. ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ 1/1/2019. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το συνταξιοδοτικό με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει ένα βαρύ τέλος στην παραφιλολογία που θέλει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρά σε περικοπή των συντάξεων, μονομερώς. 
Χθες, κορυφαίος αξιωματούχος, που μίλησε στους δημοσιογράφους, είπε πως δεν γίνεται η κυβέρνηση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
Ουσιαστικά μπαίνει τέλος στα σενάρια....''περί μη εφαρμογής'' των προνομοθετημένων περικοπών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση περίπου 1,8 δις ευρώ από τον  περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 120 έως και 350 ευρώ. Πρόκεται για το 65% των συνταξιούχων (1,2, εκατ. από  2,6 εκατ.).   Στον αντίποδα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπολογίζει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αναπροσαρμογής, ως εξής:

  • Το 20% – 25% των συνταξιούχων, θα έχει αμετάβλητη σύνταξη
  • Το 25% των συνταξιούχων, θα έχει κάποιες μειώσεις ( από 01/01/2019 ) από 2%-18% 
  • Το 20% συνταξιούχων, θα έχει αύξηση σε βάθος πενταετίας
Επιπλέον, καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό θα ληφθεί υπόψη στην προσωπική διαφορά, ώστε η μείωση συντάξεων να μην ξεπεράσει το πλαφόν του 18%.
Βήμα προς βήμα περικοπές
Η διαδικασία αναπροσαρμογής αφορά στις κύριες συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Από τη διαδικασία αναπροσαρμογής, εξαιρούνται ο ΟΓΑ και οι συντάξεις που χορηγούνται από το Ταμείο Σύνταξης της Τράπεζας της Ελλάδος. Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς αφορά τους ήδη συνταξιούχους, καθώς και όσους υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση έως τις 12 Μαϊου του 2016. Δηλαδή, με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Οι συντάξεις, θα συνεχίσουν να καταβάλλονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: