Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ !!! [ video ]

Πέρασαν 7 χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή.
Υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός αλλά το σημαντικότερο υπήρξε σπουδαιότερος σαν άνθρωπος όπως έχουν δηλώσει συνάδελφοι και φίλοι του. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο και όχι τυχαία. Από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες, αεικίνητος, αυθεντικός, με μια σεμνότητα που ξάφνιαζε, μοναδικός στο είδος του στον ελληνικό κινηματογράφο, ο Θανάσης Βέγγος εποίησε πραγματικό ήθος, σε όλη του την πορεία, τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του. Το σπάνιο, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν αυτή η συνύπαρξη στο ίδιο πρόσωπο του τραγικού και του κωμικού. Η θλίψη και η μελαγχολία συντροφευμένη με το γέλιο και τη χαρά. Ο Ελληνας Σαρλώ. Ο δικός μας Τσάπλιν. Ο ηθοποιός που δεν ερμήνευε, αλλά εξέφραζε τη ζωή, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια. Αντιπροσώπευε την ψυχή του καθημερινού λαϊκού ανθρώπου αυτού του τόπου. Υπήρξε από μικρός αγωνιστής και για το μεροκάματο, και για την οικογένεια, αλλά και για την κοινωνία. Στις 20 Μαρτίου του 1978 διεξήχθη στο ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ηθοποιούς και Δημοσιογράφους. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του ταμείου των καλλιτεχνών.
Η παρουσία όμως του Θανάση Βέγγου σε εκείνο το φιλικό του 1978 οδήγησε τον κόσμο να αναζητεί εισιτήρια στην μαύρη αγορά (!) πληρώνοντας μέχρι και 120 δραχμές αντί των 80 δραχμών που κόστιζαν.

«Απειλούσε» ευθέως τους αντιπάλους με το δυνατό του όπλο… τα γρήγορα του πόδια! «Θα τους σκάσω στο τρέξιμο και θα βάλω δύο γκολ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: