Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ....ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ !!!

Η εσωστρέφεια πλήττει για μια ακόμη φορά το....''Κίνημα Αλλαγής'', όπου οι πολλές και αντικρουόμενες προσωπικές στρατηγικές ενοχλούν την ηγεσία. Η Φωφώ Γεννηματά ηγείται με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς στα χέρια της. Όμως βρίσκεται σε αδιέξοδο ακριβώς γιατί το ''ΚΙΝΑΛ'' συγκροτήθηκε εξαρχής ανορθόδοξα ως άθροισμα πολιτικών επιδιώξεων.
Δεν έχει απαντήσει στην ανάγκη έκφρασης του χώρου γιατί ακολουθεί αντίστροφη πορεία. Πρώτα η αρχηγός, μετά το οργανωτικό σχήμα αλλά στο τέλος δεν προέκυψε πολιτική πλατφόρμα. Το ασαφές πλαίσιο επιχειρούν να καθορίσουν πολυάριθμα όργανα διορισμένων στελεχών ενώ το κοινοβουλευτικό στίγμα συνεχίζει αδιευκρίνιστο, παρά τις προκλήσεις.
Πολλοί μεταχειρίζονται το σχήμα ευκαιριακά για να διατηρηθούν στην επιφάνεια, άλλοι λοξοκοιτώντας προς τα δεξιά και άλλοι προς τα αριστερά ενώ η ηγεσία διακηρύσσει τις ίσες αποστάσεις από τους άλλους, όμως χωρίς να αυτοπροσδιορίζεται η ίδια. Όσο δεν καθορίζεται αυτόνομο πολιτικό στίγμα, οι φυγόκεντρες τάσεις θα συνεχίσουν να ναρκοθετούν το εγχείρημα, πριν καταφέρει να φτάσει σε εκλογές. «Με την πειθώ και όχι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στη χθεσινή τοποθέτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φωφώς Γεννηματά,
που προειδοποίησε τους διαφωνούντες με διαγραφές, καθώς και η άμεση απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη που... επέστρεψε το «τελεσίγραφο» στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.  ενώ αναρωτήθηκε πώς θα διαγράψει βουλευτές άλλου κόμματος. Υποστήριξε επίσης ότι το αίτημα για εκλογές δημιουργεί χαλάρωση και πολιτική ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: