Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ : ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!

Λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότησή του, ο πρόεδρος του ΣτΕ, δήλωσε αναβαπτισμένος αντι-μνημονιακός, υπέρ των συνταξιούχων και αποφάσισε να παραιτηθεί με πρόσχημα τη διαρροή της απόφασης των δικαστών της ολομέλειας σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο Νίκος Σακελλαρίου δεν παραιτήθηκε απλά. Παραιτήθηκε διαβάζοντας μια πολιτική ανακοίνωση, ενδεδυμένος με τα επίσημα δικαστικά άμφια και σε διακαναλική σύνδεση.
«Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων», δήλωσε με στόμφο, διαβάζοντας το κείμενο που είχε ετοιμάσει και οπτικοποιώντας τη φράση «κροκοδείλια δάκρυα».
Μιλάμε για τον ίδιο δικαστικό, που ως μέλος του ΣτΕ, έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που πετσόκοψαν τις συντάξεις, 12 συνεχείς φορές, έως και 50%, την περίοδο 2010-2015.
Ενώ από το 2015, που ο κ. Σακελλαρίου είναι πρόεδρος, το ΣτΕ:
- Έχει «παγώσει» την υποβολή πόθεν έσχες για τους δικαστές.
- Έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τα 250 εκατομμύρια που θα έμπαιναν στο κρατικό ταμείο.
- Ακύρωσε το νόμο Φίλη για τα θρησκευτικά, με το σκεπτικό πως πλήττεται η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών.
- Επικύρωσε την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής από τις περίφημες λίστες της ντροπής (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ.), καθώς και μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου.
Κάποιοι κακοήθεις βέβαια, ισχυρίζονται πως η παραίτηση Σακελλαρίου μπορεί να φανεί πολύ βολική για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς λέγεται ότι μπορεί να προκαλέσει ξανά τη διαδικασία ψήφου από την Ολομέλεια, σχετικά με τη συνταγματικότητα του ασφαλιστικού νόμου, εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τους δικαστές. 
Άλλοι κακεντρεχείς λένε πως ο Μητσοτάκης «παίζει τα ρέστα του» και τάχα μου ο πρόεδρος του ΣτΕ, "κλείδωσε" θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.
Η παραίτηση πάντως του Ν. Σακελλαρίου υπό το πρόσχημα της διαρροής αποφάσεων του ΣτΕ, κάπου χάνει.
Βλέπετε, δεν είναι η πρώτη φορά, επί προεδρίας του, που διαρρέουν αποφάσεις της ολομέλειας, σε ΜΜΕ. Το αντίθετο. 
Ειδικά την περίοδο της εκδίκασης του "Νόμου Παππά" για τις τηλεοπτικές άδειες, οι διαρροές σε πολύ συγκεκριμένες εφημερίδες και άμεσα ενδιαφερόμενα κανάλια, ήταν στην καθημερινή διάταξη.
Η «καραμπινάτη» διαρροή του Οκτωβρίου του 2016 σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, για παράδειγμα, σίγουρα δεν οφειλόταν σε τηλεπάθεια των ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.
ΥΓ. Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν. Πριν λήξει η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα, να "κλείσει" ο ΣΚΑΙ το Ηρώδειο για την υπερπαραγωγή με τίτλο "Μάνα αμάρτησα για την προληπτική πιστωτική γραμμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: