Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ. ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Η δημοκρατία στα καλύτερά της για άλλη μια φορά εντός ΕΕ, καθώς όπως όλα δείχνουν η Ιταλία ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια να υποδεχτεί κυβέρνηση τεχνοκρατών. Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, κάλεσε τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι να μεταβεί στο μέγαρο Κυρηνάλιο στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδος) για να του αναθέσει πιθανότατα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Κάρλο Κοταρέλι υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ και σύμβουλος των κυβερνήσεων Λέττα και Ρέντσι.
Είχε προηγηθεί αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς το συνονθύλευμα της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά με το λαϊκίστικο Κίνημα των 5 αστέρων δεν μπόρεσε τελικά να συγκροτήσει κυβέρνηση, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, αρνήθηκε να εγκρίνει το διορισμό του καθηγητή Πάολο Σαβόνα, ο οποίος έχει μιλήσει για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο Ιταλός πρόεδρος είπε πως “Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την ευρωζώνη” και ότι έτσι “διαφυλάττει τις οικονομίες των Ιταλών. Πολλοί, κι εδώ στην Ελλάδα, μιλούν για “πραξικόπημα”, και “μερκελική μπότα”, αφενός όμως οι ίδιοι οι θεσμοί του ιταλικού αστικού κράτους καθιστούν νόμιμα τέτοια “πραξικοπήματα”, αφετέρου είναι σαφές ότι υπάρχουν ισχυρότατες μερίδες της αστικής τάξης που δε χρειάζονται καμιά παρέμβαση Μέρκελ για να διασφαλίσουν πως ούτε λεκτικά δε θα διακυβευθεί η παραμονή της χώρας τους στην ευρωζώνη.
Την πρώτη αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας εξέφρασε ο γενικός του γραμματέας Μάρκο Ρίτσο, παραθέτοντας ταυτόχρονα εικόνα από τηλεοπτική του εμφάνιση, στην οποία έσκιζε αντίτυπο των ιδρυτικών συνθηκών της τότε ΕΟΚ στη Ρώμη. Το συμβάν με την κυβέρνηση δείχνει ποιος κάνει κουμάντο στην Ιταλία. Η ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ είναι σε θέση να διαλέγουν υπουργούς και όχι μόνο. Το ξέρουμε καλά εμείς οι κομμουνιστές, όπως το ήξεραν ο Ντι Μάιο (σ.σ, αρχηγός του κινήματος πέντε αστέρων) και ο Σαλβίνι (σ.σ ηγέτης της Λέγκας του Βορρά). Εμπρός στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Η μόνη επανάσταση είναι η κομμουνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: