Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Η ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ''ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ'' ΚΑΙ....''ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ'' !!!

Την αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου ''Αρματωλός'' αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΝ. Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Παρασκευής το εμπορικό ''KARMATE'', προσέγγισε και ''ακούμπησε'' από αριστερά την ελληνική κανονιοφόρο ''Αρματωλός'', που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και παραβιάζοντας τον Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Αμέσως μετά το εμπορικό έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα. Ευτυχώς, σύμφωνα με το ΓΕΝ δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι, αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η επαφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ενώ το ζήτημα που τίθεται είναι πως δόθηκε η δυνατότητα στο εμπορικό τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει τόσο κοντά την κανονιοφόρο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κυβερνήτης έτσι κι αλλιώς θα άλλαζε, πολύ σύντομα αφού είχε συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο υπηρεσίας στην κανονιοφόρο.
Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά! Στον άλλο κυβερνήτη που  τουρικική ακταιωρός προσέκρουσε με την πλώρη της στην πρύμνη του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος» του Λιμενικού και ενώ έπλεαν στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα οποία παραβίασε τη τουρκική ακταιωρός, κόντεψαν να δώσουν παράσημο ανδραγαθίας! Μα και οι δυο έκαναν φοβερή μανούβρα για να αποφύγουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο! Τι άλλο να έκαναν οι κυβερνήτες!
Το ερώτημα όμως βέβαια, είναι γιατί αντικαθιστούν τον κυβερνήτη ;;; Υπήρξε τελικά περιστατικό στο Αιγαίο ;;; Δεν ήταν ένα «ατυχηματάκι» ;;;  Κι αν υπήρξε περιστατικό ο κυβερνήτης έπραξε κάτι έξω από τις διαταγές που είχε ;;; Δηλαδή τα Ελληνικά πολεμικά σκάφη έχουν εντολή να αντιδράσουν όταν τους επιτίθενται τα Τουρκικά εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων ;;; Αντικαθιστούν τον κυβερνήτη γιατί δεν αντέδρασε στην προκλητική ενέργεια του Τουρκικού πλοίου ή γιατί δεν έτρεξε να φύγει εγκαίρως ώστε να μην τον φτάσει το Τουρκικό πλοίο ;;; Ή μήπως τελικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους πολέμαρχους κυβερνήτες φορτώνει στον πλωτάρχη τις ευθύνες για τη δική της υποχωρητικότητα και για την καλλιέργεια εφησυχασμού σε λαό και Ένοπλες Δυνάμεις λές και παίζουν πόλεμο όπως τα....''ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ'' ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: