Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ....''ΤΩΡΑ'' !!!

Η πρόταση για πρόωρες εκλογές δημιουργεί αντιθέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν βασίζεται σε πολιτική λογική.  Άλλωστε, στην παρούσα Βουλή πρέπει να ολοκληρωθεί η κρίσιμη, θεσμικά, συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ανάμεσα στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, βρίσκεται η "κλειστή" τετραετής θητεία κάθε Βουλής.

Μόλις η ΝΔ έπαψε να ζητά διαρκώς εκλογές εμφανίστηκε η Φωφώ Γεννηματά που τις ζητά εδώ και τώρα. Μια πρόταση που δεν φαίνεται να ακολουθεί κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό και αιφνιδίασε τους εταίρους του Κινήματος Αλλαγής.
Το αίτημα ξάφνιασε το Ποτάμι ενώ ο βουλευτής Σ. Δανέλλης μετέφερε συνομιλία του με τον Σταύρο Θεδωράκη που εκφράζει τη διαφωνία του και πρόσθεσε ότι δεν είναι εθνικά επωφελές να εγείρεται διαρκώς θέμα εκλογών.
Οι πρόωρες εκλογές είναι προνόμιο ενός Πρωθυπουργού ενώ για να διατυπωθεί τέτοιο αίτημα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί πολιτικοί ή εθνικοί λόγοι. Οι μόνοι τέτοιοι λόγοι που υπάρχουν σήμερα, συνηγορούν για το αντίθετο, δηλαδή σταθερότητα και έξοδο από το πρόγραμμα. Ρεαλιστικά αν αύριο ο Πρωθπουργός προκηρύξει εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την οικονομία ενώ η Ευρώπη θα "γελά" με μια χώρα που κάνει εκλογές ενώ διαπραγματεύεται την έξοδο από το μνημόνιο! Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά θέλουν εκλογές όχι γιατί «κινδυνεύει η Ελλάς», αλλά γιατί αντιμετωπίζουν εσωκομματικά προβλήματα (διαφορετικής φύσεως αλλά εξίσου ενοχλητικά) και, το κυριότερο, γιατί τα κόμματά τους είναι περικυκλωμένα από σκάνδαλα. Κάποια είναι ήδη εδώ, κάποια θα σκάσουν σύντομα. Είναι λογικό να βιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: