Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο ΤΣΙΑΡΤΑΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ....ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ !!!

Η φωτογραφία είναι πραγματική και γράφει «Μεταφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης». Το λεωφορείο αυτό είναι ένα από τα έξι που εκτελεί τη διαδρομή από το κέντρο μεταναστών της Μόρια στο Λιμάνι. Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο των αστικών συγκοινωνιών της Λέσβου, Πάρη Μολυβιάτη, και μας ξεκαθάρισε τα παρακάτω:
«Πρόκειται για το μοναδικό λεωφορείο που φέρει αυτή την επιγραφή, αν και το συγκεκριμένο ειδικό δρομολόγιο εκτελούν άλλα πέντε λεωφορεία. Είναι ειδικό δρομολόγιο αποκλειστικά και μόνο για τους προσφυγές του κέντρου μεταναστών της Μόρια.Αποτέλεσμα εικόνας για γιατροι του κοσμου μορια Η δίγλωσση επιγραφή μπήκε το 2015 με αφορμή μια διαφήμιση στην αραβική γλώσσα ενός ιδιώτη (τουριστικό γραφείο). Όταν έληξε η σύμβαση της διαφήμισης, έμεινε η επιγραφή του δρομολογίου. Αν και θα έπρεπε να αφαιρέσουμε την επιγραφή, την κρατήσαμε γιατί διαπιστώσαμε ότι είναι άκρως λειτουργική. Δηλαδή οι πρόσφυγες αναγνωρίζουν αμέσως ότι αυτό είναι το λεωφορείο που τους εξυπηρετεί. Μάλιστα, σκεπτόμαστε να βάλουμε και στα υπόλοιπα πέντε λεωφορεία, που εκτελούν το συγκεκριμένο ειδικό δρομολόγιο, την ίδια επιγραφή.Αποτέλεσμα εικόνας για γιατροι του κοσμου μορια Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε το θόρυβο, ούτε τι σκοπό εξυπηρετεί αυτός.»
Σύμφωνα με τα παραπάνω ο ισχυρισμός ότι όλα τα λεωφορεία του νησιού (περίπου 50) κυκλοφορούν με ταμπέλες στην αραβική γλώσσα είναι ψευδής και έχει σκοπό την παραπληροφόρηση. Το λεωφορείο εκτελεί ειδικό δρομολόγιο αποκλειστικά και μόνο για τους πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου προσφύγων της Μόρια. Είναι λοιπόν  απόλυτα λογικό να υπάρχει επιγραφή που να μπορούν να διαβάσουν.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Τσιάρτας δημοσιοποίησε την παραπάνω ανάρτηση στο facebook. 
Εθίγη μέχρι και ο....''γνήσιος πατριωτισμός'' του πρώην ποδοσφαιριστή Τσιάρτα διότι οι επιγραφές στα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες στη Μυτιλήνη δεν είναι γραμμένες στην….καθαρεύουσα, αλλά σε μια γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν οι πρόσφυγες (σσ: οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη που βρίσκονται στη Μυτιλήνη και ζητούν να μην βρίσκονται ούτε στην Μυτιλήνη ούτε στην Ελλάδα).
Εμείς, πάλι, σε αντίθεση με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν πατριώτη Τσιάρτα, την αλλοίωση του πολιτισμού της Ελλάδας την βλέπουμε στους ακροδεξιούς. Και στους φασίστες. Σε όποια γλώσσα κι αν γράφουν. Σε όποια γλώσσα κι αν διαβάζουν. Σε όποια γλώσσα κι αν μιλούν (της καθαρευούσης συμπεριλαμβανομένης).
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

....μα ο Ναζιστοφασισμός και η Πολιτική Του φέρνει τους "Πρόσφυγες" τουλάχιστον στην Ελλάδα!!!

Η Ναζιστοφασιστική Χρυσή Αυγή είναι το Προπέτασμα Καπνού για να μην ... ΔΟΥΜΑΙ ΤΟΝ "ΜΟΝΤΕΡΝΟ/ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ" ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ... ΕΛΛΑΝΤΑ!!