Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION ''Toy''. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO !!!

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ολλανδία, αντιδρώντας σε μια παρωδία του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision η οποία φλερτάρει με....''αντι-ισραηλινές θέσεις''. Το όλο θέμα προέκυψε όταν μια σατιρική ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού Toy. Οι νέοι στίχοι θεωρήθηκαν....''επιθετικοί'' απο το Ισραήλ ώς προς τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.
Στο περιβόητο βίντεο, ο δημοφιλής Ολλανδός κωμικός Σάνε Βάλις ντε Βρίες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, εμφανίζεται σαν την Νέτα Μπαρζιλάι, ντυμένος με κιμονό και με το....''διακριτικό της χτένισμα''.
"Κοιτάξτε με, είμαι μια πολύ γλυκιά χώρα. Οι ηγέτες του κόσμου τρώνε από το χέρι μου. Με ένα φιλί βάζω φωτιά. Θα κάνουμε πάρτι, θα έρθετε; Αργότερα, στο τζαμί Αλ-Ακσά, το οποίο σύντομα θα είναι άδειο", λέει το τραγούδι. Και συνεχίζει: "Από τη Χάιφα ως την Νεκρά θάλασσα, υπάρχουν πυροτεχνήματα. Έλα να χορέψουμε μαζί στο ρυθμό".
Αντί για τον original στίχο "Δεν είμαι το παιχνίδι σου", ο Ολλανδός κωμικός τραγουδά "Κοίτα πόσο όμορφα ρίχνω πυραύλους". Το τραγούδι συνοδεύεται από σκηνές από τις προ ημερών διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας, εικόνες με καπνούς από τις ίδιες κινητοποιήσεις και κατοίκους της Γάζας να μεταφέρονται με φορεία σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: