Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΑΟΠΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ !!! [ video ]

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες. 
Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δολοφόνησε 55 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 8 παιδιά κάτω των 16 ετών, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τα εγκαίνια της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει. Μεταξύ των νεκρών άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι κι ένα 14χρονο παιδί. 
Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι άλλοι  2.700 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες. Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε πάνω από 100 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, της μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής του κόσμου, από την έναρξη ενός κινήματος διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθιστούν επίσης την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, παρουσία εκατοντάδων Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων.
Με την τελετή αυτή υλοποιείται η πιο προκλητική ίσως απόφαση εξωτερικής πολιτικής που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας και την αγανάκτηση των Παλαιστινίων.
Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν καθώς η μεταφορά της πρεσβείας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ συμπίπτει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ και τη «Νάκμπα», τον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων από τις πατρογονικές τους εστίες. Στη Γάζα τα μεγάφωνα καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα. Επιτροπή του ΟΗΕ για τον αγώνα κατά του ρατσισμού κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να πάψει «αμέσως» να προβαίνει σε «δυσανάλογη» χρήση βίας κατά των παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα.
Με γραπτή δήλωση, η Επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων καλεί το Ισραήλ «να βάλει αμέσως τέλος στη δυσανάλογη χρήση βίας εναντίον των παλαιστίνιων διαδηλωτών, να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει νέα θύματα και να εγγυηθεί ότι οι τραυματίες Παλαιστίνιοι θα έχουν γρήγορη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ιατρικές φροντίδες».
Οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες της επιτροπής αυτής, η οποία εξαρτάται από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζουν ότι τους «ανησυχεί σοβαρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν δεν φαίνονταν να αποτελούν επικείμενη απειλή τη στιγμή που πυροβολήθηκαν».
Η χρήση πραγματικών σφαιρών από τον ισραηλινό στρατό βρίσκεται στο κέντρο των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας και των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Γιούσουφ αλ-Μαχμούντ, ζήτησε σε ανακοίνωση «μια άμεση διεθνή παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει η τρομερή σφαγή που διαπράττουν στη Γάζα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εναντίον του ηρωικού λαού».

Προκαλεί ο Νετανιάχου: "Σε αυτοάμυνα το Ισραήλ"
Προκαλώντας τη διεθνή κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η δολοφονία δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα
«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».

Που είναι ο ΟΗΕ, Η Ε.Ε. η Ευρώπη των ''αξιών''. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές …..
Που είναι όλοι εκείνοι οι ''ζεσουίδες'' να βροντοφωνάξουν «είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» ;;; Που είναι όλοι εκείνοι που καταδικάζουν την τρομοκρατία απ’ όπου κι αν προέρχεται, να καταδικάσουν την τρομοκρατία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ;;; Που είναι η αριστερή Ελληνική κυβέρνηση που τόσο κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ψηφίζοντας σύμφωνα συμβίωσης, να καταδικάσει τον σύμμαχό της κράτος φονιά του Ισραήλ ;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: