Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ο ΚΥΡΙΟΣ....''ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ'' !!! [ video ]

Τα τελευταία επεισόδια του έργου ''Ο Αντιπρόεδρος''  που είναι από τα πιο συναρπαστικά της σταδιοδρομίας του ανδρός στο ρετιρέ της ΝΔ, φαίνεται να ρίχνει αυλαία.  Ο Αντώναρος είπε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης οσονούπω απομακρύνεται από τη θέση του αντιπροέδρου. Αν κρίνουμε και από την απομάκρυνσή του από τα κανάλια μάλλον έχει δίκιο ο Αντώναρος. Για να δούμε πώς θα δικαιολογήσει ο Κυριάκος την απομάκρυνση του κολλητού του, χουντικού;
Μόλις τελειώσουν κάτι εσωκομματικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ο Μητσοτάκης θα κάνει «ανασχηματισμό» τομεαρχών κλπ. Να ζήσουμε να θυμόμαστε τις ένδοξες μέρες ενός φιλόδοξου και κινητικού νεαρού που εκπαίδευσε στην πολιτική ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά τον εγκατέλειψε στην πρώτη ευκαιρία για να πάει στη ΝΔ και να διαγράψει εντυπωσιακή πορεία: βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υπουργός, αντιπρόεδρος και σταρ της κομματικής βάσης - που τον αποθεώνει.
Αλλά όλα τα καλά τελειώνουν. Κάτι τα σχόλια ότι «είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ», κάτι οι σπόντες για τη Μαρέβα, κάτι η Novartis και η εν γένει πολιτεία του στο υπουργείο Υγείας όπως προκύπτει στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής. Κάτι η πρακτική δελφίνου και οι στενές σχέσεις με τον Σαμαρά και άλλα πολλά έκαναν τον Μητσοτάκη να ανασκευάσει τη θεωρία ότι με τον Γεωργιάδη μπορεί να συσπειρώσει κόσμο από δεξιά, ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστος με την διείσδυση στο Κέντρο.
Δεν συσπειρώνει. Αντίθετα κινδυνεύει να του προκύψουν άλλα δυο-τρία κόμματα από δεξιά. Η σταδιοδρομία του Άδωνη έγινε παράδειγμα και για άλλους, όπως ο Βελόπουλος - κι αυτός από τη σχολή του βετεράνου Καρατζαφέρη - που κοπιάρει τον Άδωνη. Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως κεντρώος πάει άκλαυτη, με τις επιλογές που τον υποχρεώνουν να κάνει ο άξονας Σαμαράς - Γεωργιάδης. Από το Μακεδονικό μέχρι την νομοθέτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εδώ τελειώνουν τα καλαμπούρια. Ο Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να τσακωθεί με όλον τον κόσμο για να κρατάει τον Άδωνη σε μια θέση που θα ήταν αδιανόητο να πάρει κάποιος με τόσα που έχει σύρει στη ΝΔ, τους επικεφαλής της και τον ίδιο προσωπικά. Και όλοι ξέρουν ότι είναι κρύο αίμα - ιδίως η Ντόρα.
Όλα του αντιπροέδρου δύσκολα. Το ξέρουν όσοι μιλούν μαζί του το τελευταίο διάστημα και ιδίως όσοι γίνονται αποδέκτες της επιθυμίας του να τον στηρίξουν επικοινωνιακά. Αλλά στην Πειραιώς το κλίμα αλλάζει. Ο Κυριάκος είναι τόσο στοχοπροσηλωμένος στην πρωθυπουργία ώστε δεν θα αφήσει κανέναν να του χαλάσει τη δουλειά. Φίλο, συγγενή ή αντιπρόεδρο…


Δεν υπάρχουν σχόλια: