Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018 : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ''GREEKLISH'' ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ !!!

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπου αναμένεται να επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση greeklish.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γιαβρόγλου, το υπουργείο ήδη προωθεί μια σειρά ριζικών αλλαγών για την επόμενη εξεταστική περίοδο, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος των εξετάσεων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, από την επόμενη χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους, εφόσον το επιθυμούν, να απαντούν αποκλειστικά σε greeklish, μια κίνηση που, όπως λένε πηγές του υπουργείου, αναμένεται να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας που εμποδίζει την έκφραση τους σε μαθήματα όπως η έκθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βαθμολογητές ήδη λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά σε greeklish, τα οποία όπως λένε μοιάζουν άλλωστε αρκετά μεταξύ τους. Μάλιστα, το υπουργείο μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τάμπλετ ή κινητού με οθόνη άνω των 5 ιντσών, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι μαθητές.
«Έχουμε περιπτώσεις όπου τα παιδιά προσπαθούν με τα δάχτυλα να ζουμάρουν το χαρτί με τα θέματα. Οι εξετάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα» λένε συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι εξετάζεται επίσης οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντούν με φατσούλες και stickers.
Τέλος, ένα νέο μάθημα κατεύθυνσης, αυτό της κατασκευής ονειροπαγίδων, αναμένεται να προστεθεί στην ύλη του Λυκείου από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο μάθημα οι υποψήφιοι θα εξετάζονται με μουσική υπόκρουση τραγούδια του Γιάννη Χαρούλη.
Το πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-6-2018 – ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11-6-2018 – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13-6-2018 – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΥΣΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018 – ΛΑΤΙΝΙΚΑ – ΧΗΜΕΙΑ – ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 19-6-2018 – ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Το Βατράχι

Δεν υπάρχουν σχόλια: