Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2018 : ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ !!! [ video ]

Η μοναδική διεθνής ελληνική αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση για σχεδόν επτά δεκαετίες, το Ράλλυ Ακρόπολις, βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη ράμπα της αφετηρίας από την Παρασκευή 1 Ιουνίου.
Ο αγώνας, που αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και Ιστορικών, θα επιστρέψει φέτος στη φυσική του θέση εκκίνησης: κάτω από την Ακρόπολη.
Μαζί με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, συνδιοργανωτές του αγώνα είναι ο κεντρικός χορηγός ΕΚΟ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και ο Δήμος Λαμιέων που θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για μία ακόμη χρονιά το κέντρο του αγώνα.
Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει φέτος αναβαθμιστεί με την προσθήκη και τρίτης ημέρας, της Παρασκευής 1ης Ιουνίου. Μετά την πανηγυρική εκκίνηση στη σκιά του Παρθενώνα στις 11:00 το πρωί, περιλαμβάνει μία Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, στις 15:26. Το εγχείρημα της αγωνιστικής διαδρομής στο εσωτερικό του οβάλ του Ιπποδρόμου επιστρέφει μετά από 11 χρόνια, καθώς είχε διεξαχθεί με επιτυχία το 2007.
Το ίδιο απόγευμα τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην κλασική και αρκετά δημοφιλή Ειδική Διαδρομή του παρελθόντος στο πεδίο βολής της Θήβας, στις 17:29, πριν οδεύσουν στη Λαμία για τη διανυκτέρευση.
H επόμενη μέρα, το Σάββατο 2 Ιουνίου, είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη αγωνιστική δραστηριότητα, με 123,76 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 379,94 της ημέρας.. Τα πληρώματα, ξεκινώντας από τις 10:48, θα κάνουν τις Ειδικές Διαδρομές «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα», θα επιστρέψουν στη Λαμία για το μεσημεριανό Σέρβις, και έπειτα θα επαναλάβουν τις ίδιες Ειδικές το απόγευμα. Η τελευταία εξ αυτών θα ξεκινήσει στις 17:44.
Αντίστοιχα, η Κυριακή 3 Ιουνίου περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, τη Γραμμένη και τη Δίβρη σ’ ένα τόξο βόρεια της Λαμίας, πριν τον τερματισμό στις 15:04 το μεσημέρι στην είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Μετά από 867,72 χιλιόμετρα, στα 237,89 των οποίων τα πληρώματα θα οδηγήσουν σε αγωνιστικό ρυθμό, με τουλάχιστον 14 κορυφαίων προδιαγραφών R5 αγωνιστικά αυτοκίνητα, άλλο ένα Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει περάσει στην ιστορία. Συμμετοχές ERC Χάρτης Παρασκευής (1/6)  Χάρτης Σαββάτου (2/6) Χάρτης Κυριακής (3/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: