Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2019 - 2022. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ !!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τον νόμο Κατσέλη (άρση τραπεζικού απορρήτου). Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό (όπως η επανυποβολή αιτήσεων και για χρέη που αφορούν στο 2017), διατάξεις για τα εργασιακά, για τα φορολογικά και για το Υπερταμείο.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι κατατίθενται τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου σε έναν κεντρικό λογαριασμό του Δημοσίου.

Προβλέπεται επίσης η εγγύηση από το Υπερταμείο στον ESM για την πληρωμή ποσών έως 25 δισ. ευρώ. Έτσι καθίσταται ενέχυρο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας,
ολόκληρη η δημόσια περιουσία που έχει μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) κοινώς, το νέο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Με σειρά άρθρων στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, γίνεται ξεκάθαρος ο ρόλος του Υπερταμείου για τις επόμενες δεκαετίες, όπως επίσης και ο ασφυκτικός έλεγχος των δανειστών σε κάθε του δραστηριότητα.

Επίσης, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019- 2022. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μνημόνιο διαρκείας που «καταρρίπτει» το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» και έρχεται για κατακρεουργήσει συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υποθηκεύει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: