Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ !!!

Πολύ πιο απορροφητική από όλες τις άλλες ελληνικές εφημερίδες είναι η Ελεύθερη Ώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις κλινικές δοκιμές μελετήθηκαν δείγματα όλων των ελληνικών εφημερίδων, από τα οποία η Ελεύθερη Ώρα διακρίθηκε για την απορροφητικότητα της και την αντοχή της, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό. Για τους σκοπούς της έρευνας, το ΕΜΠ συνεργάστηκε με το έγκριτο ινστιτούτο Papier De Col της Γαλλίας, ερευνητές του οποίου συμμετείχαν στις δοκιμές.
«Δοκιμάσαμε όλες τις ελληνικές εφημερίδες σε πραγματικές συνθήκες, βάζοντας τις σε κλουβιά πουλιών, σε αμμοδοχεία γατιών, ή στρώνοντας τις στο πάτωμα για να εκπαιδεύσουμε κουτάβια. Σε όλες τις δοκιμές μας, η Ελεύθερη Ώρα ήταν μακράν η πιο ανθεκτική και απορροφητική, συγκρατώντας περισσότερες ακαθαρσίες ανά τετραγωνικό εκατοστό από όλες τις άλλες» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γρηγόρης Βεσές.
«Η τελευταία και πιο σημαντική δοκιμή ήταν να αντικαταστήσουμε το χαρτί τουαλέτας εδώ στα εργαστήρια μας με φύλλα εφημερίδων. Και εκεί, η Ελεύθερη Ώρα ήταν μακράν το καλύτερο υποκατάστατο. Απαλή και απορροφητική, ενώ οι ερευνητές μας περιέγραψαν και ένα ανεξήγητο αίσθημα ικανοποίησης χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη εφημερίδα, κάτι που δεν ένιωσαν στον ίδιο βαθμό με τις άλλες» καταλήγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: