Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Λ. ΜΕΣΙ !!!

Μετά τις αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα ενάντια στο ενδεχόμενο ενός “φιλικού αγώνα”, που θα αξιοποιούσε πολιτικά για την προπαγάνδα του το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, η Ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να ακυρώσει τη μεταξύ τους αναμέτρηση .
Η προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου φιλική αναμέτρηση του Ισραήλ με την Αργεντινή ματαιώθηκε λόγω Παλαιστίνης.
Πιο συγκεκριμένα, αν και τα 34.000 εισητήρια για το ματς που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Ιερουσαλήμ πουλήθηκαν σε 20 λεπτά,
ο αγώνας ματαιώθηκε έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιμπρίλ Ραζούμπ, προς τον Λιονέλ Μέσι προκειμένου να μην συμμετάσχει στην αναμέτρηση, στην οποία το Ισραήλ ήθελε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα.

«Ο Μέσι είναι σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, του ζητούμε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής. Μια αθλητική αναμέτρηση μπορεί να γίνει πολιτικό εργαλείο. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία, γι' αυτό και το ματς διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ.», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ.
Η Αργεντινή αρνήθηκε τελικά να νομιμοποιήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα, κι αυτό έγινε επειδή το ζήτησαν οι διεθνείς κι ο προπονητής, κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινής γνώμης
και όχι λόγω “τρομοκρατικών απειλών” κατά των παικτών, όπως ψευδώς μεταδίδουν κάποια ρεπορτάζ.
Ο Αργεντίνος διεθνής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της απόφασης, τονίζοντας πως η ομοσπονδία της πατρίδας του «επιτέλους έπραξε το σωστό».

Ο Μέσι είπε: ''Δεν μπορώ να παίξω με κάποιους που σκοτώνουν αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη. Έπρεπε να ακυρώσουμε το παιχνίδι γιατί είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές''.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης ευχαρίστησε τον Μέσι και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αργεντινής για την ''άρνησή τους να υπηρετήσουν έναν μη αθλητικό σκοπό''.
Έκκληση στον Μέσι απηύθυνε και ο Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής, Muhammad Khalil Obeid, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρες και στα δύο πόδια, στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Γάζα κατά το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία άναψε νέες φωτιές στην περιοχή. Ο τραυματισμός είχε ως αποτέλεσμα ο εν λόγω παίκτης να αναγκαστεί να σταματήσει την καριέρα του πρόωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: