Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΡΑ : TO 5G KAI Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10.000 ΚΕΡΑΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !!!

Συνεχίζονται αντιδράσεις από επιστήμονες και απλούς πολίτες για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την ενδεχόμενη έλευση της τεχνολογίας ασύρματων δικτύων 5G στην Πάτρα.
Η πιλοτική λειτουργία των δικτύων, θα απαιτήσει την εγκατάσταση ενός πυκνού δικτύου κεραιοσυστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος και η δημόσια διοίκηση θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, καθώς θα κληθούν να αναζητήσουν τις βέλτιστες πρακτικές που θα επιτρέψουν την ομαλή εγκατάσταση και λειτουργία των νέων συστημάτων.
Από τη μία πλευρά, ο επιχειρηματικός κόσμος πιέζει τη Δημοτική Αρχή να άρει τις αντιρρήσεις της, ενώ από την άλλη επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα επιφέρει η νέα τεχνολογία.
Οπως τόνισε ο γιατρός Τάσος Γιακουμής, για να εφαρμοστεί η τεχνολογία 5G θα χρειαστεί να τοποθετηθούν στον αστικό ιστό της Πάτρας 10.000 κεραίες, δηλαδή μία κεραία ανά 30 μέτρα!
Με τη λειτουργία δε της νέας τεχνολογίας η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θα εισβάλει  πλέον μέσα στα σπίτια, καθώς θα εκπέμπεται από όλες τις συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Και όλα τούτα όταν παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων καρκίνων ενώ ήδη υπάρχει από πέρυσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση και των υπαρχουσών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη.
Οπως τόνισε ο Τ. Γιακουμής, το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται και για πολεμικό όπλο.
Η Δημοτική Αρχή από τη μεριά της, δηλώνει ότι ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών. Τις άδειες εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, όπως και γραπτώς τούς επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου της λειτουργίας των κεραιών, παρά μόνο τον έλεγχο στατικότητας των κτιρίων.Ο Δήμος της Πάτρας θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στον αγώνα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ασύδοτη εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και  την απομάκρυνση των κεραιών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού.
Ζητούμενο παραμένει, λοιπόν, αν στο όνομα του κέρδους, θα προκριθεί η χρήση του συστήματος αυτού, ενώ υπάρχουν και άλλες τεχνικές που δεν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.  Αποτέλεσμα εικόνας για κεραιες κινητης τηλεφωνιας
Με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση keraies.eett.gr οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις  κεραίες της περιοχής τους που τους ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: