Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ. ΒΕΤΟ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ !!! [ video ]

Οι ΗΠΑ άσκησαν την Παρασκευή, όπως είχαν προειδοποιήσει την προηγουμένη, το βέτο που διαθέτουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εμποδίσουν την έγκριση σχεδίου απόφασης που είχε καταρτίσει και εισηγηθεί το Κουβέιτ και ζητούσε να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η τελική εκδοχή του κειμένου καλούσε να «εξεταστεί η λήψη μέτρων που θα εγγυώνται την ασφάλεια και την προστασία» των παλαιστίνιων αμάχων και ζητούσε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ
Αντόνιο Γκουτέρες να παρουσιάσει στο Συμβούλιο το ταχύτερο μια έκθεση για έναν ενδεχόμενο «διεθνή μηχανισμό προστασίας». «Αυτή η σιωπή δεν είναι αποδεκτή, δεν μπορεί καν να γίνει κατανοητή. Δεν είναι αποδεκτή για τον παλαιστινιακό και τον ισραηλινό πληθυσμό, που είναι οι πρώτοι που πλήττονται από αυτή τη σύρραξη· δεν είναι αποδεκτή για τον κόσμο που μας βλέπει και θα κρίνει αυστηρά την απραξία μας

μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας σύρραξης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε με αγανάκτηση ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ.

Στους 123 οι νεκροί Παλαιστίνιοι το τελευταίο δίμηνο                                                   Μια νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ ήταν εθελόντρια νοσοκόμα και πρόσφερε υπηρεσίες σε τραυματίες. Τη στιγμή που δολοφονήθηκε φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείαςκαι πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε τραυματίες.
Η συγκεκριμένη νοσοκόμα εικονίζεται σε αρκετές φωτογραφίες κατά τις ημέρες των διαδηλώσεων να προσφέρει υπηρεσίες σε τραυματίες και δολοφονημένους από τον ισρΗ Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών εθελόντρια νοσοκόμα, σκοτώθηκε σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει»!                                       Μετά την παγκόσμια καταδίκη του Ισραήλ για την πρόσφατη σφαγή στη Γάζα το Ισραήλ παίρνει τα μέτρα του.


Περνάει νόμο που απαγορεύει τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των εγκλημάτων των στρατιωτών του. Με το νομοσχέδιο προτείνεται πενταετής φυλάκιση για οποιονδήποτε: «Βιντεοσκοπεί, φωτογραφίζει ή / και καταγράφει στρατιώτες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με σκοπό να υπονομεύσει το πνεύμα των στρατιωτών και των κατοίκων του Ισραήλ» και δέκα χρόνια φυλάκισης για οποιονδήποτε «σκοπεύει να βλάψει την κρατική ασφάλεια.» Θα τιμωρούνται επίσης όσοι διανέμουν φωτογραφίες ή βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσα ενημέρωσης,
εμποδίζοντας αποτελεσματικά τους δημοσιογράφους και περιορίζοντας την ελευθερία του τύπου.
  Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δολοφονιών, και το νομοσχέδιο αυτό θα παγιώσει την ατιμωρησία.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τον υπουργό αμυνας Λίμπερμαν, ο οποίος ανακοίνωσε την Πέμπτη,  ότι θα ζητήσει την έγκριση για την κατασκευή περίπου 2.500 νέων παράνομων οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: