Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ !!! [ video ]

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο τέλος μιας δύσκολης πορείας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους κεντρικούς της στόχους. Την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία. Επισήμανε....''ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος'' που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο δε υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε. Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια θα μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να εκτελούμε εντολές....''αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι''. Ενώ η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί αφενός το "γιατί", αφετέρου το ''πώς'' θα αλλάξει στην πράξη η καθημερινότητα των πολιτών. Και, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η Ελλάδα ''θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής''. Για τα μέτρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέβαλε, η Ε. Αχτσιόγλου σημειώνει. "Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, μετά τον Αύγουστο δηλαδή, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί, μεταξύ των οποίων και τα δημοσιονομικά περιθώρια για μέτρα στήριξης και ανακούφισης της κοινωνικής πλειονότητας". Η αλήθεια όμως είναι ότι πλειάδα σκληρών μέτρων που θα σπρώξουν ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού περιέχονται στον νέο εφαρμοστικό νόμο που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
Το νέο Μεσοπρόθεσμο μειώνει συντάξεις και αφορολόγητο, με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα 42 δισ. ευρώ ως το 2022! Με τον τρόπο αυτό ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη τα πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 5% του ΑΕΠ το 2022, παρότι η κυβερνητική πλειοψηφία υποσχόταν ότι αυτά θα ανέρχονταν στο 3,5% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα τα «πρωτογενή πλεονάσματα» από 6,87 δισ. ευρώ το 2018 (3,56% του ΑΕΠ), φτάνουν στα 11,04 δισ. ευρώ το 2022 (5,19% του ΑΕΠ)!
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ''μνημόνιο διαρκείας'' που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί....''καθαρής εξόδου από τα μνημόνια''
 και έρχεται για κατακρεουργήσει συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για ''μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών'' υπερχρεωμένων νοικοκυριών και υποθηκεύει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Επίσης μπαίνει ενέχυρο στους δανειστές, η «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» (ΕΕΣΥΠ) γνωστή και ως υπερταμείο που διαχειρίζεται όλες τις συμμετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ακίνητα κλπ) να πληρώσει έως και 25 δισ. από το δάνειο των 86 που πήρε το 2015 η Ελλάδα από τον ESM, αν φανεί ασυνεπής στις πληρωμές του το δημόσιο.
Με βάση αυτές τις προβλέψεις οι δανειστές θα έχουν συνεχή και πεντακάθαρη εικόνα για ''την αξία των ασημικών''. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να επισπεύδουν σχέδια ιδιωτικοποιήσεων στο βαθμό που εξυπηρετούν συγκεκριμένες εταιρείες τους. Έτσι, οι οικονομικές καταστάσεις του υπερ - ταμείου θα μοιάζουν με ένα διαρκώς ''ενημερωμένο κατάλογο προϊόντων'', που θα κυκλοφορεί από μέιλ σε μέιλ κι από χέρι σε χέρι, κάνοντας την κρίση της Ελλάδας ευκαιρία εύκολου πλουτισμού κάθε απατεώνα που θα εμφανίζεται ως φιλόδοξος επενδυτής…
Δείτε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: