Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ !!! [ video ]

Σύμφωνα με μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, μια από τις τελευταίες ανέγγιχτες από το Δυτικό πολιτισμό εκτάσεις στον κόσμο, φαίνεται πως έχει πέσει θύμα εκτεταμένης μόλυνσης εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην Ανταρκτική υπάρχουν πλέον πλαστικά και ίχνη επικίνδυνων χημικών ουσιών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την έκταση που έχει πάρει το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα πέρασαν τρεις μήνες στην περιοχή στις αρχές του 2018, λαμβάνοντας δείγματα νερού και χιόνι από απομακρυσμένες περιοχές της ηπείρου. Μετά από ανάλυσή τους, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η πλειοψηφία τους περιείχε «επίμονα επικίνδυνα χημικά» ή μικροπλαστικά.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι είμαστε αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές στον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε ότι παρόλο που 60 χώρες έλαβαν επείγουσα δράση για τη διευθέτηση του ζητήματος του πλαστικού, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.
Η νέα έκθεση των ερευνητών της Greenpeace αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου προστατευόμενου χώρου στον κόσμο στις θάλασσες γύρω από την Ανταρκτική, για την προστασία του εύθραυστου οικοσυστήματος από τη βιομηχανική αλιεία και την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: