Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!! [ video ]

Στην Τουρκία διεξάγονται σήμερα πρόωρες, διπλές εκλογές, προεδρικές και κοινοβουλευτικές. Το σημαντικότερο, διαφοροποιό στοιχείο είναι η εφαρμογή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τις 20 Ιουλίου 2016 μέχρι και σήμερα. Ένα καθεστώς που στηρίζεται εξίσου στο φόβο και την καταστολή, που μέσω προεδρικών διαταγμάτων οδήγησε στην απόλυση πάνω από 100.000 ατόμων από τον δημόσιο τομέα, 19 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 148 δημοσιογραφικοί οργανισμοί και εκδοτικοί οίκοι απαγορεύτηκαν, ενώ ιατρεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και αριθμός επιχειρήσεων πέρασαν σε κρατικό έλεγχο με τον διορισμό κρατικού επιτρόπου ή έκλεισαν. Ιδιαίτερα αισθητή γίνεται η κρατική καταστολή εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, και του αρχηγού του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και είκοσι μήνες, άλλων βουλευτών του κόμματος, και γενικότερα του κουρδικού κινήματος με ήδη αριθμό βίαιων περιστατικών να σημειώνεται σε περιοχές όπως το Βαν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας λοιπόν, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, προχώρησε σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που εγείρει το ερώτημα: Γιατί τώρα;
Όλα τα… όπλα, ακόμα και αν αυτά αντικατοπτρίζουν βία και νοθεία, φαίνεται πως έβγαλε ο Ερντογάν από τη φαρέτρα του προκειμένου να κερδίσει τις κρίσιμες εκλογές και να παραμείνει «σουλτάνος».
Για την ακρίβεια, απόπειρες νοθείας και τραμπουκισμούς στις πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, καταγγέλλει το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης.
«Έφθασαν σε μας πολυάριθμες διαμαρτυρίες», κυρίως από την επαρχία Σανλιούρφα (νοτιοανατολική Τουρκία), δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, ο Μπουλέντ Τεζτσάν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του κόμματός του στην Άγκυρα.
«Οι φίλοι μας επενέβησαν τη στιγμή που συνέβησαν», πρόσθεσε.
Ο Τεζτσάν απαρίθμησε μάλιστα πολλά παραδείγματα αποπειρών να παραγεμιστούν κάλπες. Μία κάλπη περιείχε ήδη μια εκατοστή ψηφοδέλτια, όλα της συμμαχίας με επικεφαλής το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα AKP, πριν καν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: