Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΟΣΗ 15 ΔΙΣ. Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !!!

Για τις αρχές Αυγούστου αναβλήθηκε η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, μετά τις ενστάσεις της Γερμανίας για το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ προσκρούει στην άρνηση της Γερμανίας να εγκρίνει την απελευθέρωση της δόσης, λόγω της απόφασης της Αθήνας να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο και Λέρο και έχει ισχύ έως το τέλος του 2018.

Το Βερολίνο φέρεται να ζητάει αντισταθμιστικά μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει απόκλιση από τους θεσμοθετημένους στόχους του προγράμματος.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, δεσμεύτηκε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά θα καταργηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και ότι η έκπτωση θα διατηρηθεί μόνο για έξι μήνες, όπως προβλέπει και η σχετική απόφαση.
Σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων, ο Μάριο Σεντένο επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις, κάτι το οποίο είναι ουσιαστικό για την εμπιστοσύνη των αγορών, ιδίως τώρα στο τέλος του προγράμματος». «Και πιστεύουμε ότι θα το κάνει» κατέληξε. Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης επέμενε ότι έχει συμφωνηθεί θα υλοποιηθεί.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι οι μειώσεις στον προϋπολογισμό του υπουργείου εθνικής άμυνας αφορούν μεταξύ άλλων την ιατρική περίθαλψη προσωπικού και την αγορά φαρμάκων.
Ακόμη και όταν κόβει από το στρατό ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να χτυπά όχι τους εξοπλισμούς αλλά τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: