Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ 1/1/2019 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!

Την εφαρμογή της ψηφισμένης διάταξης που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μεταφέρει στην εγκύκλιο κατάρτισης του προϋπολογισμού τα ποσά εκείνα που συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο στο οποίο έχει προβλεφθεί η μείωση κατά 1% του ΑΕΠ των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δαπάνες για χορήγηση συντάξεων τοποθετούνται στα 25,480 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από 28,859 δισ. ευρώ φέτος. Δηλαδή προβλέπεται μια μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του δημοσίου κατά 3,4 δισ. ευρώ.
Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη βάζει αυστηρά όρια δαπανών για να επιτευχθεί η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για πρωτογενές πλεόνασμα 3,96% του ΑΕΠ το 2019 και δημοσιονομικό χώρο 866 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: