Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΡΩΣΙΑ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Τραβάει κι άλλο το σχοινί η Μόσχα, μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και να μπλοκάρει την είσοδο σε ακόμη δυο. 
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα FNEWS, αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για τη χώρα μας.
Σε αυτήν θα συστήνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα προς τους Ρώσους Τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.
Αυτοί εδράζονται στο  αντιρωσικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων.
«Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από τη Μόσχα.

Λαβρόφ: Στη γραμμή της Δύσης η Ελλάδα - Κατηγορίες χωρίς αποδείξεις

Σχόλιο για την πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται να προέβησαν σε σειρά βλαπτικών ενεργειών για τα εθνικά συμφέροντα, έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.
Μιλώντας στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, στο RT America, Λαφρόφ υποστήριξε πως η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι αυτό γίνεται «μεταδοτικό», θέλοντας να πει ουσιαστικά ότι οι δυτικές χώρες, η μια μετά την άλλη, εφόσον δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση για κάποια γεγονότα οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.
Κατά τον Λαβρόφ, αυτό έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας, με την απέλαση των Ρώσων διπλαματών, με την κατηγορία της ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική της χώρας.
Έφερε, δε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο. «Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι' αυτό. Τώρα, η διερεύνηση της δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι γίνεται επίσης χωρίς να παρέχεται διαφανής πληροφόρηση στο κοινό, χωρίς να δωθεί κανένα στοιχείο σε εμάς, συμπεριλαμβανομένου της πρόσβασης σε έναν Ρώσο πολίτη και ούτω καθεξής, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: