Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟΥ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!

Ενα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, μετά την έγκριση τροποποίησης της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Καθώς με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ), απελευθερώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να κατασκευαστεί στο χώρο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Έτσι λοιπόν, αποφασισμένη μέσα στον επόμενο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.

Να σημειωθεί πως παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη.

Αιτία το γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατεία, αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη  και στο πλαίσιο αυτό έχει χαρτογραφηθεί ο χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: