Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ....ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ !!! [ video ]

«Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές». Δήλωσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος
Όμως τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όσο πολύ περισσότερο, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών από τη στιγμή της υπογραφής της παράγει έννομα αποτελέσματα: την πρόσκληση για έναρξη διαδικασίας ένταξης  της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Κάτι που επίσης γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο «συνέταιροι» στην κυβέρνηση είναι ότι κάτι πρέπει να πράξουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πολιτικό κόστος που αυτή η συμφωνία συνεπάγεται: Η «δημιουργία - σχεδιασμός» μιας μεταξύ τους «σύγκρουσης» με αφορμή μια «διαφωνία αρχών» όπως εμφανίζεται σε διπλωματικό επίπεδο  «η τελειωμένη και τακτοποιημένη» για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ υπόθεση των Σκοπίων, μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι μια καλή διέξοδος και για τους δύο.
Καθώς την άλλη βδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα αποτυπωθούν τα έμπρακτα νομικά αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή ξεκινήσει η «ανεπίστρεπτη» διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στη συμμαχία (ουδείς θεωρεί ικανή καμία ελληνική κυβέρνηση του παρόντος ή του μέλλοντος να ανατρέψει εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ την διαδικασία ένταξης) ο Πάνος Καμμένος είναι υποχρεωμένος για λόγους πολιτικής επιβίωσης να διαφοροποιηθεί από την θέση του Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.

Από την πλευρά του και ο πρωθυπουργός έχει να ωφεληθεί από τη «διαφωνία» (σε εισαγωγικά η λέξη διαφωνία γιατί αν ο Πάνος Καμμένος διαφωνούσε θα εμπόδιζε την υπογραφή της Συμφωνίας και δεν θα φώναζε εκ των υστέρων) του συνεταίρου του στην εξουσία.
Μπορεί, με άλλα λόγια, να εκμεταλλευτεί αυτήν τη διαφωνία για να επιλέξει τον χρόνο των πρόωρων  εκλογών έτσι ώστε και να παραδώσει το πακέτο της Συμφωνίας των Πρεσπών για κύρωση σε επόμενη βουλή αλλά και - κυρίως - να αποφύγει το κόστος που συνεπάγονται τα ψηφισμένα μέτρα για την «ολοκλήρωση» των μνημονίων τα οποία θα αρχίσουν να εμφανίζονται τον επόμενο χρόνο.
Το «παιχνίδι» ωστόσο μοιάζει στημένο και ο κόσμος είναι πια ψυλλιασμένος… ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: