Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

Στην διαδρομή από την Ελασσόνα της Λάρισας έως το καταφύγιο ''ΧΡΗΣΤΑΚΗ'' αναζητείται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρεου, όπου είχε φτάσει από προχθές νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας τις διακοπές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προγραμματίσει ανάβαση στον Όλυμπο από τη θεσσαλική πλευρά και συγκεκριμένα έως το καταφύγιο Χρηστάκη.
Η συγκεκριμένη διαδρομή ανάβασης, η οποία μάλιστα έχει προβληθεί και από ΜΜΕ, επιλέγεται πλέον από εκατοντάδες πεζοπόρους λόγω της ευκολίας της.
Ο Γ. Παπανδρέου αναμενόταν να επιστρέψει στα Καλύβια Ελασσόνας χθές το μεσημέρι, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη σημεία ζωής. Η ομάδα των οδηγών του σ' αυτή την ορειβατική διαδρομή επέστρεψε σώα στην Ελασσόνα και από τις πρώτες αντιφατικές δηλώσεις τους, η αστυνομία συμπεραίνει ότι είναι αυτοί που τον παράτησαν στα όρη και στ' άγρια βουνά για να τον φάνε τ' αγρίμια και τ' αγριμάκια του βουνού. Σε επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο προχώρησαν δυνάμεις της 8ης ΕΜΑΚ από το βράδυ της Τρίτης, αλλά μετά από μία ώρα σταμάτησαν τις έρευνες, λέγοντας χαρακτηριστικά....''από τον Θεό να τό βρει''. Ενώ μέχρι χθές το μεσημέρι υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, στις 13.58.33'' διακόπηκε, λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του κινητού του.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως λέγεται ότι ήταν καλά στην υγεία του, αλλά όχι και σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Συνέχεια τηλεφωνούσε στους διασώστες και τους φώναζε πώς αν ξαναγίνει πρωθυπουργός δεν θα ξαναυπογράψει νέο μνημόνιο χωρίς πρώτα να το διαβάσει.
Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο του πρώην Πρωθυπουργού με την γκλίτσα του, τον οποίον συνάντησαν γυναίκες της περιοχής, πρίν την εξαφάνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: