Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΡΑΜΠ. ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ !!! [ LIVE ]

Στο Ελσίνκι βρίσκονται οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ , έτοιμοι για την πολυαναμενόμενη πρώτη σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο χωρών.
Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο της φινλανδικής πρωτεύουσας προερχόμενο από τη Σκοτία όπου ο Τραμπ πέρασε τις δύο προηγούμενες ημέρες πριν από τη συνάντηση αυτή. Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε σήμερα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο CBS λίγες ώρες πριν τη σύνοδο στο Ελσίνκι δήλωσε ότι Ρωσία, Ε.Ε. και Κίνα είναι «οι εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών.Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΜΠ - ΠΟΥΤΙΝ
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ αποδίδει τις κακές σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα στο «κυνήγι μαγισσών» που υποτίθεται ότι έχει εξαπολύσει το FBI με την έρευνά του για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
«Οι σχέσεις μας με την Ρωσία δεν ήταν ΠΟΤΕ τόσο άσχημες εξαιτίας της βλακείας ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και, τώρα, του κυνηγιού μαγισσών», έγραψε ο Τραμπ προδιαθέτοντας για το κλίμα της συνάντησής του με τον Πούτιν. Η Μόσχα ελπίζει ότι η σημερινή συνάντηση κορυφής του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του ομολόγου του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιτρέψει στα δύο μέρη να κάνουν ένα βήμα για να απομακρυνθούν από την τρέχουσα κρίση στις διμερείς σχέσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.
Ακόμη, ο Πεσκόφ είπε ότι η συζήτηση των δύο ηγετών, ειδικά για τη Συρία, μάλλον θα είναι δύσκολη, με δεδομένη τη θέση του Τραμπ για το Ιράν.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τοποθετήσεις των ΗΠΑ για τον αγωγό αερίου Nord Stream 2 - που θα καταλήγει στη Γερμανία -, ο Πεσκόφ έκρινε ότι πρόκειται για ένα κατάφωρο παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ακόμη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο RT ότι η αύξηση του προϋπολογισμού του NATO θα έθετε τη Μόσχα σε συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: