Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

''THE MOVEMENT'' ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

Στίβ Μπάνον, ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια «ακροδεξιά λαϊκιστική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο», σύμφωνα με το Daily Beast.
Οπαδός της αμερικανικής ακροδεξιάς, ο Στιβ Μπάνον μίλησε στον ιστότοπο για τις φιλοδοξίες του, με πρώτο σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Σε μια συμβολική κίνηση, τα κεντρικά της οργάνωσής του που θα ονομάσει The Movement θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στο άρθρο της Daily Beast που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής. Πριν από τις εκλογές του 2019, σχεδιάζει να προσλάβει 10 υπαλλήλους και κυρίως, έναν ειδικό στις έρευνες γνώμης.
Το «Κίνημα» θα διενεργεί δημοσκοπήσεις, θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναλύσεις σε προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο της δεξιάς, που δεν έχουν απαραιτήτως κάποια οργάνωση να τους στηρίζει, σημειώνει η Daily Beast.
Ο στόχος του Στιβ Μπάνον είναι σαφής: Να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος, το Open Society, πουπου έχει δώσει 32 εκατ. δολάρια για μεγάλες καμπάνιες των φιλελευθέρων από την ίδρυσή του το 1984.
«Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος». Ο ξενοφοβικός κατήφορος της Ευρώπης συνεχίζεται ενώ οι κυρίαρχες δυνάμεις, όπως και η Κομισιόν, παρακολουθούν αδύναμες να αντιδράσουν, εγκλωβισμένες στα δικά τους αδιέξοδα. Τα προηγούμενα χρόνια εξάντλησαν το πολιτικό τους κεφάλαιο στις πολιτικές της λιτότητας, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις που σήμερα απεργάζονται την καταστροφή της Ε.Ε.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: