Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΕΡΝΤΟΓΑΝ....''UBER ALLES'' !!!

Το Διάταγμα με το οποίο μεταφέρονται όλες οι εξουσίες στον πρόεδρο δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στην Αγκυρα, μετατρέποντας και τυπικά το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας σε προεδρικό και καθιστώντας τον Ερντογάν απόλυτο κυρίαρχο.
Το διάταγμα αυτό τροποποιεί νόμους που χρονολογούνται από το 1924 μέχρι το 2017 και αλλάζει ιδίως κάθε αναφορά σε αρμοδιότητες του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου, αντικαθιστώντας τις με τον πρόεδρο και την προεδρία.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη τον περασμένο μήνα αρχηγός του Κράτους, αποκτώντας την εκτελεστική προεδρία που επιθυμούσε διακαώς και συγκεντρώνοντας σχεδόν το σύνολο των εξουσιών στα χέρια του. Στό μεταξύ σε υψηλό 14 ετών ανήλθε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Ιούνιο.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 15,39% σε ετήσια βάση, που είναι το υψηλότερο επίπεδο σε ετήσια βάση από το 2004 όταν εφαρμόστηκε μια νέα μέθοδος υπολογισμού των αυξήσεων των τιμών. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,61% - σχεδόν διπλάσιος από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές με ότι αυτό συνεπάγεται .
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: