Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ''ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ''....ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ !!! [ video ]

Τη στιγμή που ο στρατός του Άσαντ στη Συρία κερδίζει συνεχώς έδαφος στον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα, περίπου 800 Σύροι, μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης διάσωσης ''Λευκά Κράνη'' (White Helmets) απομακρύνθηκαν από τη Συρία για λόγους ασφαλείας, σε μία ολονύχτια επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο).
Η φυγάδευση έγινε μέσω του Ισραήλ, με τα μέλη της οργάνωσης να φτάνουν στη συνέχεια στην Ιορδανία. Η επιχείρηση επιβεβαιώθηκε τόσο από τον ισραηλινό στρατό, όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη ανάλογη ισραηλινή παρέμβαση στο μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ήταν μια ''εξαιρετική ανθρωπιστική χειρονομία'' που έγινε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους λόγω ''άμεσης απειλής για τη ζωή των Σύρων''.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ήταν δύο από τους ηγέτες της Δύσης
που ζήτησαν τη συνδρομή του Ισραήλ, καθώς - όπως δήλωσε - ''αυτοί οι άνθρωποι που....έσωσαν ζωές ήταν τώρα υπό θανάσιμη απειλή''.
Από την πλευρά της, η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στο αίτημα της Βρετανίας, της Γερμανίας και του Καναδά να παράσχει για ανθρωπιστικούς λόγους, προσωρινό άσυλο στα μέλη της οργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε χώρες της Δύσης.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Άσαντ έχει χαρακτηρίσει την οργάνωση ως τρομοκρατική, ενώ Δαμασκός και Μόσχα έχουν αμφισβητήσει τις κατά καιρούς....''ανακοινώσεις'' της οργάνωσης, κυρίως αναφορικά με τη ρίψη χημικών όπλων στη Συρία.
Τα «αιτήματα» και οι τελικοί προορισμοί δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίες επιλογές, αφού τα «Λευκά Κράνη», τα οποία εμφανιζόμενα ως «οργάνωση διασωστών» έπαιξαν κεντρικό ρόλο σε διάφορες «αποκαλύψεις» και στην προπαγανδιστική στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, είναι μια οργάνωση-κατασκεύασμα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε αδρά το 2013 από το «παραμάγαζο» της CIA, την «Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID). Στη Συρία τοποθετήθηκε επικεφαλής ο Τζέιμς Λε Μεζιέρ, Βρετανός πρώην αξιωματικός των επεμβάσεων στα Βαλκάνια και στη συνέχεια μισθοφόρος.
Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ τα ''Λευκά Κράνη'' αποδεδειγμένα έχουν συνεργαστεί με την Αλ Κάιντα, είναι δηλαδή τζιχαντιστές στην πλειονότητά τους, ΗΠΑ - Ισραήλ και λοιποί παρατρεχάμενοι, έχουν καταφέρει με την προπαγάνδα τους, να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη ότι δήθεν είναι....''φιλανθρωπική οργάνωση''.

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τη φυγάδευση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης ''Λευκά Κράνη'' στην Ιορδανία με τη βοήθεια του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική επιχείρηση».
«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτήν τη χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των “Λευκών Κρανών”», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο «SANA».

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τη φυγάδευση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην Ιορδανία με τη βοήθεια του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική επιχείρηση».
«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτήν τη χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των “Λευκών Κρανών”», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο «SANA».

 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: