Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ !!! [ video ]

Μια ουράνια "συμφωνία" συνέβει χθες. Νοουμένου ότι ο ουρανός ήταν καθαρός, οι φίλοι της αστρονομίας και όχι μόνο, μπόρεσαν να απολαύσουν μια μοναδική ''παράσταση'' με πρωταγωνιστές την Σελήνη, και τους πλανήτες Αρη, Αφροδίτη, Δία και Κρόνο.
Συγκεκριμένα, η χθεσινή πανσέληνος άρχισε να αλλάζει χρώμα και να μετατρέπεται σε κόκκινο ή ματωμένο φεγγάρι, στη διάρκεια της μεγαλύτερης σε διάρκεια ολικής έκλειψης σελήνης του 21ου αιώνα.
Αυτή η ολική έκλειψη σελήνης, η οποία ονομάζεται και ματωμένο φεγγάρι, θεωρείτο από τα αρχαία χρόνια ως ένας κακός οιωνός. Φέτος, η σημασία του φαινομένου έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, μετά και την τραγωδία που κτύπησε την Ελλάδα.
Παράλληλα, εδώ και μέρες στον ουρανό φαίνονται με γυμνό μάτι τέσσερις πλανήτες, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα που θα ξανασυμβεί μετά από δέκα χρόνια.

Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και τότε φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη σε σχέση με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της.
Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ παράλληλα εξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: