Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟ'Ι'ΚΟΤΑΖ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!! [ video ]


Η άνω βουλή της Ιρλανδίας ενέκρινε το Νομοσχέδιο των Κατεχόμενων Εδαφών (Occupied Territories Bill) που απαγορεύει κάθε εμπορική δραστηριότητα με τους παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η Ιρλανδία μπορεί να γίνει έτσι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύει την εισαγωγή και τις πωλήσεις αγαθών, υπηρεσιών και φυσικών πόρων που προέρχονται από τους παράνομους οικισμούς των κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης, εάν η απόφαση εγκριθεί και από την κάτω βουλή.
Η ιρλανδική κυβέρνηση αντιτάχθηκε στην εν λόγω νομοθεσία, όμως 25 ανεξάρτητοι νομοθέτες επικύρωσαν την απόφαση της γερουσίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σχολίασε την απόφαση λέγοντας ότι «η Ιρλανδική γερουσία συνεισφέρει σε μία επιθετική, επικίνδυνη και λαϊκιστική αντι-ισραηλινή πρωτοβουλία για μποϊκοτάζ, που υπονομεύει τις προοπτικές διαλόγου μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων».
Και ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο «υποστηρίζει το κίνημα BDS και βλάπτει το κράτος του Ισραήλ».
Παρά της προσπάθειες του Ισραήλ να το υποτιμήσει, το κίνημα BDS έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», την άνοιξη.


Κάντο όπως η Ιρλανδία, λέει η Διεθνής Αμνηστία για τα ισραηλινά προϊόντα.                  Η Διεθνής Αμνηστία χαιρετίζει και καλωσορίζει τις νομοθετικές προσπάθειες στην Ιρλανδία για την απαγόρευση οικονομικών δραστηριοτήτων με τους παράνομους εποικισμούς σε εδάφη που θεωρούνται κατεχόμενα κατά το διεθνές δίκαιο, όπως τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Οι οικονομικές δραστηριότητες με παράνομους εποικισμούς, όπως η εμπορία προϊόντων αλλά και υπηρεσιών των εποικισμών συμβάλλουν στην οικονομία αυτών των εποικισμών και επομένως στη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την επέκτασή τους. Τα κράτη που προωθούν ή επιτρέπουν αυτές τις δραστηριότητες παρέχουν, τουλάχιστον έμμεσα, αναγνώριση σε μια παράνομη κατάσταση και βοηθούν στη διατήρησή της, επομένως δρουν ενάντια στις διεθνείς υποχρεώσεις τους να μην αναγνωρίζουν ως νόμιμη και να μην βοηθούν μια παράνομη κατάσταση (την εγκαθίδρυση εποικισμών από μια δύναμη κατοχής σε κατεχόμενο έδαφος).
Γι’ αυτό η Διεθνής Αμνηστία καλεί τα κράτη να απαγορεύσουν την εισαγωγή προϊόντων από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και να απαγορεύσουν σε εταιρίες που εδρεύουν στο έδαφός τους να λειτουργούν σε ισραηλινούς εποικισμούς ή να εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες των ισραηλινών εποικισμών.

 
infowar

Δεν υπάρχουν σχόλια: