Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΑΜ....ΙΘΑΚΗ !!! [ video ]

Σήμερα ο πρωθυπουργός, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του πορεύτηκε με την εντολή που έλαβε πριν από 3,5 χρόνια χρόνια με μόνο μια βεβαιότητα: «Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης λιτότητας»…
Ο Αλέξης απευθύνοντας διάγγελμα από την Ιθάκη ήθελε να «ευλογήσει τα γένια του» διότι ως πολυμήχανος Οδυσσέας κατάφερε να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό, κατάφερε να τον εμπιστευτούν οι λεφτάδες και να τον κάνουν καπετάνιο στο καράβι τους που βούλιαζε και δεν μπορούσαν να το σώσουν οι προηγούμενοι καπεταναίοι.
Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του, η οποία εφάρμοσε όλες τις μνημονιακές πολιτικές που δεν μπόρεσαν να περάσουν
ο GAP και οι Σαμαροβενιζέλοι και ψήφισε και το τρίτο μνημόνιο, ο Τσίπρας υποστήριξε ότι: «Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι (…) Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα μέτρα άγριας λιτότητας, ισχυρίστηκε: Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Δεν ανέφερε τίποτα όμως για τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 2018: 3,56% του ΑΕΠ, 2019: 3,96%, 2020: 4,15%, 2021: 4,53%, 2022: 5,19%. Με βάση την εκτίμηση για το ΑΕΠ, μόνο το 2022 τα περίφημα πλεονάσματα προσδιορίζονται στα 10,8 δισ. ευρώ! Με άλλα λόγια: Την περίοδο 2018 – 2022 (δηλαδή πέντε χρόνια μετά την υποτιθέμενη ''έξοδο'' από τα μνημόνια) τα πάλαι ποτέ ''ματωμένα'' πλεονάσματα μέσω της ληστρικής φορολογίας αθροιστικά ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ!
«Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας (…) από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».
«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο σημερινό διάγγελμα του, που το έντυσε με πλήθος βαρύγδουπων αναφορών προκειμένου να στηρίξει το κάλπικο αφήγημα του, περί....εξόδου από τα μνημόνια.
Ο Τσίπρας, μίλησε για σύγχρονη «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010, και δίνοντας ένα ρεσιτάλ ψεύδους ανέφερε:  «Τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν (…) Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της (…) Αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες».
Δεν ανέφερε όμως τίποτα για τις Συντάξεις που στην
πραγματικότητα θα επιβληθούν νέες περικοπές, αλλά – εν αναμονή και της 15ης Οκτωβρίου όπως προσδιόρισε ο κ.Μοσκοβισί – το πώς αυτές θα πλασαριστούν: Είτε λοιπόν πάρει αναστολή το μέτρο για να επανέλθει, είτε επιλεγεί άλλος τρόπος για να περικόψουν τα ίδια, όμως, ποσά, η αλήθεια καταγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο (ΦΕΚ τεύχος Α’ 105/14.6.2018, σελ. 8672). Διαβάζουμε: «Συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις: 2019: 2,882 δις, 2020: 2,967 δις, 2021: 3,115 δις, 2022: 2,918 δις». Σύνολο: 12 δις! Δηλαδή, μετά την… «έξοδο» και μέχρι το 2022, οι περικοπές στις συντάξεις που έχουν αποφασιστεί και θεσπιστεί ήδη, θα ισούνται με μια ντουζίνα δισεκατομμύρια. Γεγονός που καμία ντουζίνα ψέματα δεν μπορεί να κρύψει.
Ο Κ. Μητσοτάκης από την άλλη υποστηρίζει ότι κινείται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Κατακρίνει την κυβέρνηση. Υπόσχεται ''άλλο μίγμα'' της ίδιας, όμως, πολιτικής. Και την ίδια ώρα έχει διατρανώσει σε όλους τους τόνους ότι τα μέτρα με τα οποία – λέει ότι – διαφωνεί, τα μέτρα τα οποία καταψήφισε, θα τα… εφαρμόσει! Το ίδιο έργο η ΝΔ το έπαιξε και επί πρώτου Μνημονίου όταν ο Α. Σαμαράς φρόντιζε να στέλνει διαβεβαιώσεις πως παρότι δεν το ψήφισε θα το εφάρμοζε, στο όνομα της συνέπειας έναντι των δεσμευσεων της χώρας…
Το συμπέρασμα, μετά τις τέτοιες υποσχέσεις που και μόνο η εκφορά τους προκαλεί κατάγματα στην κοινή λογική, είναι ότι τα κόμματα  ''σωτήρες'' δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνα της εποχής του Θουκυδίδη που ''για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων''….Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πώς η ''έξοδός τους'' από τα Μνημόνια είναι τόσο ''έξοδος'', όσο το 3ο τους Μνημόνιο ήταν ''κατάργηση των Μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο''….
Η ''έξοδός τους'' από τα Μνημόνια είναι τόσο ''έξοδος'', όσο Όχι ήταν το ''Όχι τους'' στο δημοψήφισμα…
Η ''έξοδός τους'' από τα Μνημόνια, εντέλει, είναι τόσο ''έξοδος'', όσο Αριστερά είναι η ''Αριστερά τους'' για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Μανουέλ Βαλς, δήλωνε: «Ζηλεύω τον Τσίπρα. Πέρασε 7.500 σελίδες με μέτρα χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς απεργίες»….

Η ''έξοδός τους'' από τα Μνημόνια είναι τόσο ''έξοδος'', όσο η Σπιναλόγκα είναι Καστελόριζο κι όσο η Φαλκονέρα είναι Ιθάκη.  Η ''έξοδος από τα μνημόνια'' και τα ομηρικά έπη, έχουν μόνο ένα κοινό. Τους Μύθους.
ΠΑΡΑΜ....ΙΘΑΚΗ ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ  !!! imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: