Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΕ ''DRONE'' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΣΩΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ !!! [ video ]

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι καλά στην υγεία του μετά από μια «επίθεση” που έγινε εναντίον του με drone με εκρηκτικές ύλες και πυροδοτήθηκε κοντά του σε μια στρατιωτική εκδήλωση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στην οδό Μπολιβάρ στο Καράκας, καθώς ο Μαδούρο πραγματοποιούσε ομιλία, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες. Πρόσθεσε πως επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. 
«Αυτή είναι μια επίθεση με στόχο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο” δήλωσε ο υπουργός Ροντρίγκες.  Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο κατηγόρησε ακροδεξιές δυνάμεις για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. «Ακροδεξιές δυνάμεις χρησιμοποιούν βία ώστε να πάρουν τον έλεγχο ενός τόπου που δεν μπορούν να πάρουν μέσα από τη ψήφο. Ο αδερφός μας – πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και η ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδηλώσης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς” τόνισε με ανάρτηση στο twitter o Καμπέγιο. Βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή που το drone  εκρήγνυται πάνω από στρατιωτική εκδήλωση στο Καράκας όπου μιλούσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον Ροντρίγκες «ένας εκρηκτικός μηχανισμός (…) πυροδοτήθηκε κοντά στην προεδρική πλατφόρμα και άλλοι μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν σε άλλα σημεία της στρατιωτικής παρέλασης.  Ο Μαδούρο «βγήκε εντελώς αλώβητος και τώρα κάνει την συνηθισμένη εργασία του”, είπε χαρακτηριστικά ο Ροντρίγκες. Ωστόσο, βρίσκεται «σε διαρκείς συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική ηγεσία, με υπουργούς, και την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία”, επισήμανε. Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη. Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση ''Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα'' έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους». Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο εντάσσεται στην ''Επιχείρηση Φοίνιξ'', όπως δήλωσε στο κανάλι της στο YouTube η Πατρίσια Πολέο, μια δημοσιογράφος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ. «Σήμερα προσπάθησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε αργότερα ο Μαδούρο. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το όνομα του (Κολομβιανού προέδρου) Χουάν Μανουέλ Σάντος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή», πρόσθεσε.  
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: