Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 2018 !!! [ video ]

«Η Ελλάδα βγήκε επιτυχώς από το τελικό, τριετές πρόγραμμα στήριξης, το οποίο είχε συναφθεί τον Αύγουστο του 2015 προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης κρατικού χρέους».
Αυτό ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί αύριο, Τρίτη 21 Αυγούστου, με διάγγελμα από την Ιθάκη στον ελληνικό λαό με αφορμή τη λήξη της μνημονιακής οκταετίας.
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα είναι σεμνό λόγω της τραγωδίας στο Μάτι αλλά εμβληματικού χαρακτήρα λόγω της αλλαγής σελίδας στη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση το αυριανό διάγγελμα είναι η πρώτη κίνηση του Μαξίμου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός και στις 8 Σεπτεμβρίου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ με τις ανακοινώσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις από 1/1/2019.
Απ’ αυτό το πολιτικό παραμύθι ωστόσο απουσιάζει ο δράκος, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της πραγματικότητας κάθε παραμυθιού, ακόμη κι αν αυτό είναι πολιτικό παραμύθι.
Για να αντιληφθούμε τον δράκο που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση στο αφήγημά της για το τέλος των μνημονίων, θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά όλα αυτά που έχουν πεθάνει (ή έχουν δραματικά μεταβληθεί) αυτά τα οκτώ μνημονιακά χρόνια. Το πρώτο από αυτά που χάθηκε είναι το 25% του ΑΕΠ, κάτι πρωτοφανές – όπως λένε οι ειδικοί – σε περίοδο ειρήνης.
Μαζί με αυτό το 25% (και πιθανότατα εξ αιτίας του) χάθηκε μια γενιά νέων καταρτισμένων επιστημόνων και επαγγελματιών, η οποία αναζήτησε συνθήκες επιβίωσης μακριά από τη χώρα. Κάτι επίσης σημαντικό, που επίσης χάθηκε, είναι βασικές υποδομές όπως, λιμάνια, δρόμοι, αεροδρόμια, παραγωγικές δημόσιες επιχειρήσεις, τουριστικές επιχειρήσεις και φιλέτα γης κ.λπ. οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Όλα τα πιο πάνω, μαζί με τη βασική μετα-μνημονιακή δέσμευση για εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες δαπάνες να χρηματοδοτούν την εξόφληση των χρεολυσίων για τον επόμενο μισό αιώνα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι....ο δράκος του πολιτικού παραμυθιού που διηγείται η κυβέρνηση είναι ολοζώντανος….Έγιναν τα πιο πειθήνια όργανα των θεσμών, γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές, όπως ακριβώς αποκαλούσαν τους προηγούμενους κυβερνόντες χωρίς ίχνος ντροπής.
Συνεπείς στην εξαπάτηση αλλά ανήθικοι προπαγανδιστές του προοδευτικού. Το παραμύθι τους όμως έχει τέλος γιατί δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία, ούτε κοινωνική ούτε επενδυτική. Οι επενδύσεις δεν έρχονται και τα εισοδήματα συρρικνώνονται.
Η στασιμότητα είναι εδώ. Από την αυταπάτη του 2015 φτάσαμε στην αυταπάτη του 2018, στην έξοδο με ζουρνάδες και νταούλια, με κοντό λουρί και κύρια γονυπετείς με εικονίτσες, και χαϊμαλιά προκειμένου για νέα δανεικά. Ένα δυσθεώρητο χρέος και ένας εξαθλιωμένος λαός περιμένουν ανακούφιση από δαύτους. Αλίμονο. Τα σκισμένα μνημόνια συναντούν την καθαρή έξοδο.
Η νέα μεταμνημονιακή εποχή ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, το χρέος να ανεβαίνει σε ύψη - ρεκόρ, τα πρωτογενή πλεονάσματα να ματώνουν τον εργαζόμενο λαό,
την ανεργία να πέφτει τεχνητά αλλά να θερίζει τους νέους και τα όνειρά τους, το σύμφωνο σταθερότητας να έρχεται σα μνημόνιο διαρκείας, το μέλλον υποθηκευμένο ως το 2060 τουλάχιστον.

Μετά το 2060 θα αρχίσει η μετάβαση στο σοσιαλισμό. Και η Αυγή θα κυκλοφορήσει με τίτλο:

«15 χιλιάδες και μία» (στραβάδια απολύομαι).
Κρίμα που δε θα είμαστε ζωντανοί για να το δούμε και να γιορτάσουμε τότε… ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ....ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: