Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ - ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ. ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ''ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΥΙΑΣ'' !!! [ video ]

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και συζήτησαν σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες καθώς και για διάφορα οργανωτικά ζητήματα.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις υπάρχουσες καθυστερήσεις και ζήτησε συγκεκριμένες βελτιώσεις στα έργα που παρουσιάστηκαν από τον Υφυπουργό.
Κυρίως τόνισε ότι πρέπει οι αθλητικές υποδομές και ο γενικότερος σχεδιασμός να έχουν το δυνατόν μόνιμες εγκαταστάσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον από την νεολαία.
Το σχέδιο για τη μετατροπή του παλιού κολυμβητηρίου της πλαζ σε πολυχώρο αθλητικών δραστηριοτήτων όπου θα φιλοξενηθεί ο κεντρικός κορμός των αγωνισμάτων των Μεσογειακών αγώνων που θα φιλοξενησει η Πάτρα , παρουσίασε στους τοπικούς φορείς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θέτοντας τις μελέτες προς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία προκειμένου να γίνουν παρατηρήσεις και να οριστικοποιηθεί και να δημοπρατηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.
Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα που παρουσίασε σήμερα ο Υφυπουργός.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου και δημιουργία σύγχρονων υποδομών άθλησης. Όπως έχει δηλώσει ο Υφυπουργός "στο αθλητικό κέντρο της Αγυιάς''.
 Όπως εξήγησε στο χώρο προβλέπεται η δημιουργία δύο γηπέδων για αθλήματα άμμου, τα οποία θα κατασκευαστούν, το ένα στο χώρο όπου σήμερα είναι η πισίνα με χωρητικότητα 2.500 θέσεων και το δεύτερο στο χώρο των γηπέδων του τένις, χωρητικότητας 1.500 θέσεων, αφού φυσικά γκρεμιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις.
Να σημειωθεί ότι και τα δύο γήπεδα θα είναι διαστάσεων ποδοσφαίρου άμμου, δηλαδή των μεγαλύτερων διαστάσεων, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες όλων των αθλημάτων άμμου.
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία βοηθητικών χώρων και χώρων θέσεων στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: