Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΤΗΝ 1/10/2018 Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ''ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ !!!

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) «Πάνος Μυλωνάς», λειτουργεί για 9η συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πατρέων.
Η εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής  και οδικής ασφάλειας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης Κοινωνικού Προγράμματος που ο Δήμος έχει σχεδιάσει.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τρόπο ώστε να αποτελεί προσομοίωση του συνήθους αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Αποτελεί μια επένδυση στο μέλλον. Διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο, διαπλάθει τους οδηγούς και τους πεζούς της επόμενης γενιάς οι οποίοι θα κυκλοφορούν με ασφάλεια και θα σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται ως προς την κυκλοφοριακή αγωγή, οι διδακτικές που χρησιμοποιούνται αλλά και η πρακτική εξάσκηση με τα επαναφορτιζόμενα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πάρκου,  τo κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα του είδους του και δη στη Δυτική Ελλάδα.  Οι μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου εκπαιδευτή, μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ με την ενεργή συμμετοχή τους μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, αλλά και να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις και τους φωτεινούς σηματοδότες.
Σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον, καθώς και η επισκεψιμότητα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο από το Δήμο μας όσο και από άλλους Δήμους είναι μεγάλη.
Η έναρξη της λειτουργίας του για την σχολική περίοδο 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2018.
Κατά το σχολικό έτος (2018-2019) η λειτουργία του Πάρκου θα είναι καθημερινή και θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν μαθητές και μαθήτριες,  όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, αλλά και Σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλων Δήμων, εφόσον δηλώσουν την  επιθυμία τους αυτή. Τα νηπιαγωγεία θα επισκέπτονται το χώρο για ξενάγηση.
Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να το επισκέπτονται κατόπιν προγραμματισμού όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας,  από Δευτέρα έως και Παρασκευή, βάση του προγραμματισμού που πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ.2610421850.Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες  ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: