Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 9 Μ !!!

Αλλάζει απότομα την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός τη Δευτέρα θα είναι καλοκαιρινός με θερμοκρασίες που τοπικά θα φθάνουν τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, από την Τρίτη θα ενισχυθούν οι βοριάδες και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή πτώση 4-5°C. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ τοπικά. Επίσης αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης.
Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία μπορεί να σημειώσει έως και 12 βαθμούς πτώση.
Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Αναμένονται βροχές σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Στερεάς, και στην Αττική πιθανότατα, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: