Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ !!!


Λίγο μετά το δημοψήφισμα του 2015 ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Τους εξήγησα ότι αν στόχος τους είναι να βάλουν στην Ακρόπολη πωλητήριο, εγώ δεν υπογράφω».
Η παραδοχή όμως από το υπουργείο Πολιτισμού, παρά τις αρχικές διαψεύσεις, ότι αρχαιολογικοί χώροι και άλλα πολιτιστικά μνημεία έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια κυνισμού. Πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα και να παραδώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, για εκμετάλλευση, την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά μας, προκειμένου να υπηρετήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Κατά τα άλλα....''δήθεν μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού''….                          
ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΕΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στο μεταξύ, ως κεραυνός εν αιθρία "έσκασε" η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με την οποία κατονομάζεται η Λυδία Κονιόρδου ως υπαίτια του αλαλούμ που προέκυψε με τις λίστες, καθώς τις κατάρτησε την περίοδο που ήταν υπουργός. "Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε πρώτα μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω", ανέφερε για τη σύνταξη του καταλόγου το 2016 η Μ.Ζορμπά .
"Και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον υπέγραψε, θεωρώ ότι δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και μάλιστα χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ανασφάλειας. Δεν ξέρω για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπάρχει ένα κενό με το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώνεται. Εκεί πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας γιατί είναι έργο υποδομής" κατέληξε η υπουργός.
Αν δεν κατάλαβες για έναν αιώνα εάν δεν αποπληρώνονται τα δάνεια θα δίνονται στους δανειστές μνημεία.

Η εκχώρηση – επιδρομή στην δημόσια περιουσία του τόπου αποτελεί υλοποίηση του ''προαπαιτούμενου'' της δανειακής σύμβασης, που ψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή. Πόσο επίκαιρα είναι λοιπόν τα λόγια του Ζοζέ Σαραμάνγκου της επικεφαλίδας.... ''ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ'' !!!
Δες το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: