Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΗΓΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΗΓΕΣ ΔΕΘ - ''ΜΠΑΖΑΓΙΑΖΙ'' ΠΗΓΕΣ ??? ΝΑ ΠΑΣ....ΝΑΙ ΓΙΑ....!!! [ video ]

Το εστιατόριο ''Μπαζαγιάζι'' στην Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στο ιδιαίτερο σημείο μέσα στη στοά της νέας αγοράς Μοδιάνο και προσφέρει παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Η περιοχή και η διακόσμηση του χώρου σας μεταφέρουν σε παλαιότερες εποχές, ενώ το σκηνικό θυμίζει παλιά ουζερί της Πόλης. Τα μαρμάρινα τραπεζάκια, με τις μαύρες ψάθινες καρέκλες και οι παλιές διαφημίσεις στους τοίχους είναι γνήσια χαρακτηριστικά της ρετρό, παραδοσιακής διακόσμησης. Εδώ θα βρείτε πλούσιο μενού από ουζομεζέδες, φρέσκα ψάρια ημέρας και κρεατικά στις καλύτερες τιμές. Με άνεση και χαλαρότητα, θα δοκιμάσετε παραδοσιακά ορεκτικά, τυροποιτάκια, πίτες και σαλάτες μέχρι μαγειρευτά και πιάτα της ώρας. Πολύ κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους με την πλάτη στην θάλασσα, ανεβείτε την οδό Αριστοτέλους, περάστε την Τσιμισκή και κάντε αριστερά στο πρώτο στενό. Στο δεξί σας χέρι στην πρώτη στοά.
Το ''Μπαζαγιάζι'' σημαίνει, φυσικά, "μπάζει αγιάζι", δηλαδή έχει κρύο ρεύμα αέρα, που όμως και αυτό η παρουσία του Χαρίλαου το έχει μετατρέψει σε ζεστή ατμόσφαιρα. Όσο σπάνια είναι η λέξη άλλο τόσο σπάνια είναι και η κουζίνα του, με αναφορές στην Πολίτικη παράδοση. Ο τρόπος που μαγειρεύουν τα θαλασσινά είναι μαγικός ενώ τα συνηθισμένα, όπως πατάτες τηγανιτές και πράσινες σαλάτες, είναι σπιτικά και υπέροχα. Το μέρος δεν ενδείκνυται για γρήγορο φαγητό. Πρόκειται για στέκι της πόλης, με υπέροχη, ρετρό ατμόσφαιρα που σε προκαλεί και σε προσκαλεί να κάτσεις, να απολαύσεις το περιβάλλον, να διασκεδάσεις, παρατηρώντας τους διάφορους τύπους που σαν πολύβουο μελίσσι είτε περνάνε από εδώ συνεχώς ή κάθονται για ένα ποτηράκι για να χαλαρώσουν.

Εάν καθήσετε για φαγητό στην Θεσσαλονίκη σε ένα μέρος, αυτό πρέπει να είναι το ''Μπαζαγιάζι'' οι γεύσεις και η ατμόσφαιρα συνοψίζουν την πόλη όσο κανένα άλλο. Θεσσαλονίκη....χωρίς να πάτε στο ''Μπαζαγιάζι'' δεν λέει. Σας το λέω υπεύθυνα. Ναί γιά !!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: