Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ !!!

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έδωσε εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Υπό έλεγχο και οι λογαριασμοί της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, καθώς και δύο πρώην υπουργών  – του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου. Η Αρχή ζήτησε επίσης τον έλεγχο των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου αλλά και του Λουκά Ρωμανού, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων. 
Σύμφωνα με έγγραφο, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής, Δημήτρη Καυκαλά, από το 2000 μέχρι και σήμερα.
Αν και δεν αναφέρεται για ποια υπόθεση κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται ότι η έρευνα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 C4i.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω»
Με μια σύντομη ανακοίνωση απάντησε ο Κώστας Σημίτης για το άνοιγμα των λογαριασμών του.
«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» σημειώνει και προσθέτει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται». Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: