Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ....ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! [ video ]

Στη Λωρίδα της Γάζας και στα περίχωρά της σημειώνεται από χθες, Δευτέρα, το απόγευμα η χειρότερη σύγκρουση με το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 2014, με τη ρίψη εκατοντάδων ρουκετών από τους Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ και δεκάδες ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων των Παλαιστινίων.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανεβάζει σε πέντε τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί σε λιγότερο από ένα 24ωρο από ισραηλινά πυρά. Άλλος ένας τραυματίστηκε, πρόσθεσε το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική του αεροπορία άνοιξε πυρ εναντίον ενός Παλαιστίνιου που βρισκόταν σε ομάδα η οποία έριχνε πυραύλους προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτός σκοτώθηκε.
Να σημειωθεί ότι η Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αξίωσε να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για την «εσκεμμένη στοχοθέτηση αμάχων και πολιτικών υποδομών» από το Ισραήλ. «Η ισραηλινή δύναμη κατοχής παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές και καταπατά όλους τους διεθνείς κανόνες», κατήγγειλε η παλαιστινιακή οργάνωση με ανακοίνωσή της. «Θα έπρεπε να κηρυχθεί αμέσως τώρα η έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για τα ειδεχθή ισραηλινά εγκλήματα» και η Χαμάς είναι «έτοιμη να δώσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τα ισραηλινά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», συνεχίζει η ανακοίνωση, με την οποία η οργάνωση προτρέπει τον ΟΗΕ να παραπέμψει το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η Χαμάς υποστήριξε ότι μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν «μόνο πολιτικούς στόχους» μετά την κλιμάκωση της βίας την Κυριακή.
Το πιο κυνικό τους πρόσωπο δείχνουν για μια ακόμα φορά οι ισραηλινές αρχές, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η σοβαρότερη επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της λωρίδας της Γάζας από τον πόλεμο του 2014. Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου του Βενιαμίν Νετανιάχου, Οφίρ Γκέντελμαν, υπεύθυνου για την επικοινωνία με τα αραβόφωνα ΜΜΕ, παραθέτει φωτογραφίες ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, του 2012, 2014 και τις χθεσινές του 2018, γράφοντας ''Τα ξεχάσατε αυτά; Σας έλειψαν οι ζημιές και η καταστροφή;''
Η κυβέρνηση του Ισραήλ από την πλευρά της κατηγορεί πάγια τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί εσκεμμένα αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες.     ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: