Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΜΕ 151 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Από 151 βουλευτές έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή έπειτα από διήμερη συζήτηση.
Ψήφο στην κυβέρνηση έδωσαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα παζάρια των προηγούμενων ημερών, οι βουλευτές: Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και είναι υπουργός Τουρισμού και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντίστοιχα, οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που παραμένουν βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο Σπύρος Δανέλλης που ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι και η Κατερίνα Παπακώστα που προέρχεται από τη ΝΔ και είναι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 299 βουλευτές εκ των οποίων 151 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και 148 την καταψήφισαν. Η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή σήμερα σε σχέση με αυτήν που ''έβγαλε'' η κάλπη το 2015 θα μείνει στην ιστορία και θα την επικαλούνται για χρόνια οι απόγονοι μας ως ''
παράδειγμα προς αποφυγή''.
Με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ που όπως πάντα έμεινε συνεπές σε θέσεις και πρόσωπα ΟΛΑ τα αλλά κόμματα επιδόθηκαν σε ένα χωρίς προηγούμενο αλισβερίσι χάνοντας και αρπάζοντας βουλευτές το ένα από το άλλο.
Εικόνα τραγέλαφος που δείχνει πως κάποιοι …''εκπρόσωποι του λαού'' αντιλαμβάνονται την εντολή που ζήτησαν και πήραν από τους πολίτες, αλλά και πόσο συνεπείς ήταν στους προεκλογικούς τους όρκους για την ορθότητα των θέσεων των κομμάτων που τους εξέλεξαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία μικρότερα κόμματα – Ποτάμι, Ένωση κεντρώων και ΑΝ.ΕΛ – κινδυνεύουν κάθε μέρα να μείνουν με λιγότερους από 5 βουλευτές και να χάσουν το χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: