Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Β. ΠΟΥΤΙΝ : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ !!!

Το «βαρύ πυροβολικό» της επιστρατεύει η Ρωσία, συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η κύρωση της οποίας ανοίγει το δρόμο ένταξης της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ.
Έτσι, μετά τον ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος, πάντως, επιχείρησε να μετριάσει τη ρητορική του Κρεμλίνου, τη σκυτάλη της αποδόμησης της συμφωνίας πήρε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλατίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια.
Μιλώντας στις σερβικές εφημερίδες Večernje Novosti και Politika, ο Πούτιν μίλησε για σκόπιμες προσπάθειες για την αύξηση της δυτικής επιρροής σε αυτή την περιοχή.
«Η πολιτική των ΗΠΑ και κάποιων άλλων δυτικών χωρών στα Βαλκάνια που επιδιώκουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στην περιοχή, αποτελεί έναν σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα».
Προσέθεσε, δε, ότι «Αυτό τελικά θα εντείνει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ένταση στην Ευρώπη, αντί να ενισχύσει τη σταθερότητα», ενώ έκανε λόγο για «καταστροφική» πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ στη βαλκανική χερσόνησο, υπογραμμίζοντας ότι «επανειλημμένα έχουμε πει ότι βλέπουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ ως κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου, μία καταστροφική στρατιωτική και πολιτική στρατηγική».
Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απόφαση του Μαυροβουνίου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2017 είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να διέρχεται μια περίοδο πολιτικής αστάθειας.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: