Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ....''ΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ'' !!!

Το Νότιο Πάρκο είναι η… αυλή της Πάτρας. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Πατρέων, που γίνονται εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Δήμου και χωρίς καμία εργολαβία. Έργο που θα είχε κοστίσει στον Πατραϊκό λαό πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, έγινε με λίγες χιλιάδες και με… ξεχασμένα εξαρτήματα στις αποθήκες του Δήμου, για πάνω από 15 χρόνια. Άλλοι το επισκέπτονται για τον απογευματινό τους περίπατο, άλλοι για να γυμναστούν στα υπαίθρια όργανα, άλλοι για τζόκινγκ, κάποιοι για βόλτα με τα σκυλιά τους,

οι μαμάδες με τα καρότσια και τα παιδιά τους το βρίσκουν ιδανικό, ενώ όλων των ηλικιών Πατρινοί με τα ποδήλατά τους συνθέτουν την καθημερινότητα. Μετά και τα πρόσφατα έργα που του έδωσαν νέα όψη ολοένα και περισσότεροι είναι οι συμπολίτες που το προτιμούν. Αυτή όμως την ωραία εικόνα την χαλάνε οι δικυκλιστές και τα αυτοκίνητα που κινούνται άναρχα, πάνω κάτω στον ποδηλατόδρομο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους που κινούνται πεζοί, παιδιά, μαμάδες με τα καροτσάκια τους. Ο δρόμος και ο ποδηλατόδρομος προσφέρουν μια καλή και εύκολη λύση για να διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο χωρίς τα....''αχρείαστα φανάρια'' της Ακτής Δυμαίων.
Κι αν τολμήσει να πει κανείς τίποτα, ο δικυκλιστής και ο οδηγός οχήματος, απαντά με θράσος, θεωρώντας ότι έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί.

Τι πιο φυσικό άλλωστε, από το να παραμερίζουν οι πεζοί για να περνούν οι εποχούμενοι;

Όσο για τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο περιπάτου, (σκέιτ, πατίνια, ποδήλατα), ο δικυκλιστής αλλά και ο οδηγός ΙΧ, δεν ξεχνά ότι στο κάτω - κάτω είναι κι αυτός δρόμος - και οι δρόμοι είναι για να περνάμε, σωστά;

Τέλος, ο δικυκλιστής θα δείξει σεβασμό εκεί που πρέπει, όχι στον πεζό αλλά στο αυτοκίνητο. Όσοι οδηγούν μηχανάκια αποφεύγουν επιμελώς να θίξουν το χώρο κατά μήκος των δρόμων, που ''δικαιωματικά'' ανήκει στ' αυτοκίνητα.

Η λογική επιλογή είναι ο ποδηλατόδρομος. Εκεί μπορεί να περνάει χωρίς να ενοχλεί κανέναν,

εκτός από τους πεζούς δηλαδή, αλλά αυτό δεν περνά καν από το μυαλό του μέσου δικυκλιστή.

Δε με πιστεύετε; Μιλήστε τους. Θα σας κοιτάξουν σαν να κατεβήκατε απ' τον Άρη. Δε μπορούν καν να καταλάβουν τι τους λέτε και γιατί. Τι πειράζει άλλωστε να παρακάμψετε ένα μηχανάκι, ακόμα κι ολόκληρο δάσος από μηχανάκια, ή μερικά αυτοκίνητα, κάνοντας την βόλτα σας.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι έχουν μεγαλώσει σ' αυτή την πόλη - μια πόλη όπου κανείς δε συνειδητοποιεί ότι είναι επικίνδυνο να ανακατεύεις πεζούς και οχήματα στον ίδιο χώρο. Ας το κοιτάξει αυτό το θέμα η Δημοτική Αρχή αποκλείοντας τον χώρο με κάποιον τρόπο από αυτούς τους ανεγκέφαλους με τα οχήματα παντός είδους πρίν να έχουμε κάποιο αχρείαστο ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: