Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ - DONNER ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!

Ένα φαγητό που είναι συνδεδεμένο με τις γευστικές προτιμήσεις και την κουλτούρα του νεοέλληνα, μπήκε στο στόχαστρο της Ευρωπαικής Ένωσης γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε....εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το donner.  Το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι κινδυνεύει από μία έρευνα που έκαναν οι Πράσινοι.
Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και donner να υπάρχει φωσφορικό άλας. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.                                                                                    
Από τον Οκτώβρη του 2000 κοκορέτσι ... τέλος
Η Κομισιόν έχει ήδη αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα την απαγόρευση της κατανάλωσης σπλήνας, μυαλού και άλλων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση από την 1/10/2000
, επικαλούμενη ''προστασία της δημόσιας υγείας'' εξαιτίας της ασθένειας των ''τρελών αγελάδων'', που έπληξε ορισμένα κράτη-μέλη, κυρίως τη Βρετανία και την Πορτογαλία.
Μία απόφαση που πλήττει την ελληνική παραδοσιακή διατροφή, αφού καταργεί διά ''ευρωπαϊκού νόμου'' το κοκορέτσι και το σπληνάντερο.
Η διαπίστωση σκάει σαν… κεραυνός εν αιθρία στους απανταχού Έλληνες καλοφαγάδες, με μόνη λύση την συσπείρωση σε αυτό το φλέγον ζήτημα που ανακύπτει, για την Ελλάδα.
Ο ''γύρος'' θα νικήσει αδέρφια! Ελάτε να τον πάρετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: