Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ !!! [ video ]

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η 6μηνη ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ !!!
Οι πρώην μουσικοί της Μπάντας μας, πουν είχαν βρεθεί εκτός λόγω των μνημονίων, δικαίως ζητούσαν να βρεθεί τρόπος να επανενταχθούν σε αυτή.
Ο μόνος τρόπος που μπορούσε να γίνει αυτό ήταν μέσω Μουσικού Συλλόγου τους.
Αυτό έγινε!!!
Κάποιοι μουσικοί δικαίως λένε ότι άργησε να γίνει.
Αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι άργησε με αποκλειστική ευθύνη αυτού που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε τα συμφέροντα τους, του οποίου ο ρόλος αποκαλύφθηκε, γιατί προσχώρησε ήδη στο στρατόπεδο που τους έθεσε εκτός Μπάντας (υποψήφιος της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ, που είχε το Δήμο όταν ετέθησαν εκτός Μπάντας)
Ποιες είναι οι συγκεκριμένες ευθύνες του :
1. Στην πρώτη προκήρυξη του διαγωνισμού είτε γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε (ηθικά ακόμη χειρότερα) για άλλους λόγους (ας διαλέξει μόνος του τι ισχύει και ας απολογηθεί στους συναδέλφους του ως οφείλει) δεν φρόντισε "ο νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου των μουσικών να είναι πρόσωπο συμβατό με τις διατάξεις της προκήρυξης".
Ενημερώθηκε έγκαιρα και του υποδείχθηκε ως λύση η εσωτερική αναδιάρθρωση του Δ.Σ. του συλλόγου των μουσικών. Δεν φρόντισε όμως ούτε αυτό να κάνει και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.
2. Βρήκαμε λύση με την υποβολή ένστασης δια της οποίας θα εζητείτο η τροποποίηση της προκήρυξης ώστε ο νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου των μουσικών να καταστεί συμβατό πρόσωπο.
Η ένσταση αυτή υποβλήθηκε αλλά δεν υποστηρίχθηκε με το απαιτούμενο από το νόμο παράβολο με αποτέλεσμα να μην συζητηθεί καν επί της ουσίας της και ο διαγωνισμός να κηρυχθεί οριστικά και αμετάκλητα άγονος.
Προτείναμε στους πρώην μουσικούς της Μπάντας να κάνουμε νέο διαγωνισμό από την αρχή και συμφώνησαν.
Τον κάναμε το διαγωνισμό, ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που προέκυψαν (για τα οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά - υπάρχουν πολλά φυλαγμένα ράμματα για τη γούνα ορισμένων) και φτάσαμε αισίως στο τέλος!
Η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει επικεντρωθεί τώρα να πιάσουν το συντομότερο δουλειά οι μουσικοί μας (εξετάζουν τις δεσμεύσεις του εκλογικού νόμου περί πράξεων και αποφάσεων οικονομικού αντικειμένου)
Μετά λοιπόν την εξόφληση χρεών εκατομμυρίων ευρώ των πολιτιστικών δομών του Δήμου Πατρέων, το γενικότερο νοικοκύρεμα τους που πιστοποιήθηκε και από τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, τις φιλολαϊκές θεσμικές αλλαγές στο Διεθνές Φεστιβάλ και στο ΔΗΠΕΘΕ και τα έργα στον πολιτιστικό τομέα δεκάδων εκατομυρίων ευρώ, που έχουν κλειδώσει έχουν δρομολογηθεί κι εξελίσσονται (ΑΣΟ, Εργοστάσιο Τέχνης, Παλαιά Σφαγεία, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Θέατρο Απόλλων, Δημοτική Βιβλιοθήκη, και Δημοτικό Ωδείο), το αίσιο τέλος της εξάμηνης σύμβασης των πρώην μουσικών της Μπάντας και τη σχεδιασμένη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του Πολιτιστικού Οργανισμού, αναδεικνύεται έμπρακτα και όχι με "ΘΑ" το ενδιαφέρον και η προσήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πολιτισμό στην υπηρεσία του λαού.
Την Μπάντα θα την ξαναφτιάξουμε και θα θυμίζει το λαμπρό παρελθόν της!
ΥΓ : Τον περιφερόμενο μουσικοπατέρα, που καμώνεται ότι βλέπει το ποντίκι που σκουντάει το πόδι του ελέφαντα και δεν βλέπει τον ελέφαντα, θα τον αφήσουμε βέβαια να τσακώνεται... με τον εαυτό του!
Τάκης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: