Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΤΗΣ ''ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'' ΔΕΗ....ΘΩΜΕΝ !!!

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κατευθυνθεί σε μια ''πολυπαραμετρική λύση'' για τη ''σωτηρία της ΔΕΗ'' που θα επιτευχθεί με ''αναδιαρθρώσεις''. Υποστήριξε ότι δεν είναι ταχυδακτυλουργός για να βρει μαγική λύση για τη σωτηρία της ''αυτοπαγιδευμένης'' ΔΕΗ και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ζητούσε αυξήσεις στα τιμολόγια. Ο Κ. Χατζηδάκης έδωσε μια μικρή γεύση για τα πλάνα της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ. Συνέχισε την τακτική απαξίωσης της επιχείρησης που είναι ''αυτοπαγιδευμένη'' και δήλωσε ότι δεν είναι ταχυδακτυλουργός για να βρει ''μαγική λύση''. Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Αν όμως το κάνεις αυτό, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε.
Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη ανάμεσα σε άλλα τα πάγια της ΔΕΗ μεταφέρονται στον ΔΕΔΔΗΕ, για τον οποίο ο στόχος είναι «η μερική ιδιωτικοποίηση με την προσέλκυση επενδυτών που εκπαιδεύονται σε δίκτυα».
Επανέλαβε πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα πλάνο «καλής» και «κακής» ΔΕΗ, γιατί δε μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν το κόστος της «κακής ΔΕΗ»......Άρα, αυτό που απομένει είναι το.....''Σχέδιο Διάσωσης της ΔΕΗ''».....

Δεν υπάρχουν σχόλια: