Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ !!!

Από όλες τις προβλέψεις που γίνονταν όταν ο νέος χενεραλίσιμο της Λατινικής Αμερικής, Ζαΐρ Μπολσονάρου, έγινε πρόεδρος της Βραζιλίας, καμία δεν έπεσε περισσότερο μέσα από αυτή για το μέλλον της Αμαζονίας υπό το νέο ακροδεξιό καθεστώς. Στο κάτω κάτω, ο πρώην λοχαγός του στρατού τα είχε πει πολύ χύμα για το τι πιστεύει πως πρέπει να γίνει με το γιγαντιαίο δάσος, το οποίο καταλαμβάνει το 13% της επικράτειας της Βραζιλίας και περιέχει 720 προστατευόμενες περιοχές για τους αυτόχθονες:
«Οι μειονότητες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πλειοψηφία, ή απλά να εξαφανιστούν.»
Η κυβέρνηση Μπολσονάρου έχει συγκεκριμένα και δηλωμένα σχέδια για την περιοχή, τα οποία είναι η εντατική εκμετάλλευση της από αγροτικά, ξυλευτικά και εξορυκτικά οικονομικά συμφέροντα. Προφανώς αυτά σκέφτηκαν κάποιοι καχύποπτοι αυτές τις μέρες που η Βραζιλιάνικη Αμαζονία καίγεται από γιγαντιαίες φωτιές, οι οποίες μάλιστα έχουν αυξηθεί κατά 83% από τις αρχές του 2019, φαίνονται από το διάστημα, έχουν θέσει ολόκληρες πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκαναν τη μέρα νύχτα στο Σάο Πάολο, το οποίο βρίσκεται 2700 (δύο χιλιάδες επτακόσια) χιλιόμετρα μακριά από τις φωτιές.
Για την ακρίβεια τα πράγματα ενδέχεται να είναι ακόμη πιο ύποπτα από το να μην καίγεται και πολύ (pun intended) η κυβέρνηση Μπολσονάρου να σβήσει τις γιγαντιαίες πυρκαγιές – μεταξύ άλλων δηλώνει ότι δεν έχει λεφτά γι’αυτό. Σύμφωνα με το opendemocracy.net (χρηματοδοτούμενο και από το ίδρυμα Open Society Foundation του αγαπημένου μας Τζορτζ Σόρος, βεβαίως βεβαίως), στου οποίου την κατοχή έφτασαν μέσω διαρροής κάποια σχετικά έγγραφα PowerPoint, οι άνθρωποι που κάνουν κουμάντο στη Βραζιλία έχουν κάνει πολύ σαφείς τις προθέσεις τους στο παρελθόν.
Πιο συγκεκριμενα, το Φεβρουάριο οι υπουργοί Gustavo Bebianno (Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης), Ricardo Salles (Περιβάλλοντος) και Damares Alves (Γυναικείων, Οικογενειακών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων) ταξίδεψαν στην πόλη Tiriós για να μιλήσουν με τους τοπικούς ηγέτες για την κατασκευή μιας γέφυρας πάνω από τον Αμαζόνιο στο Óbidos, έναν υδροηλεκτρικό σταθμό στην Oriximiná και την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου BR-163 μέχρι τα σύνορα με το Σουρινάμ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι υπουργοί τα παρουσίασαν όλα αυτά αναλυτικά μέσω ενός PowerPoint. Η παρουσίαση, η οποία διέρρευσε, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μπολσονάρου προσπαθεί ενεργά να αποτρέψει την προστασία της Αμαζονίας, μέσω μεγάλων κατασκευαστικών και αναπτυξιακών πρότζεκτ.
Όπως αναφέρει ένα από τα σλάιντς της παρουσίασης:
«Αναπτυξιακά έργα πρέπει να εφαρμοστούν στην λεκάνη του Αμαζονίου προκειμένου να διασυνδεθεί με την εθνική επικρατεία με σκοπό να αντιμετωπιστεί η διεθνής πίεση για την εφαρμογή του αποκαλούμενου σχεδίου «Τριπλό Α». Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να χτιστεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός στον ποταμό Trombetas , η γέφυρα στο Óbidos πάνω από τον Αμαζόνιο και η επέκταση του αυτοκινητοδρόμου BR-163 μέχρι τα σύνορα με το Σουρινάμ.»
Το προτεινόμενο από τις ενώσεις των ιθαγενών σχέδιο «Τριπλό Α» (Άνδεις, Αμαζόνιος, Ατλαντικός), έχει σαν σκοπό του να δημιουργήσει στο δάσος της βροχής μια προστατευόμενη περιοχή στο μέγεθος του Μεξικού. Προφανώς αυτό το σχέδιο, όπως και άλλα παρόμοια, έχει τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που προκρίνει ο Μπολσονάρο και οι βιομήχανοι φίλοι του, με αποτέλεσμα να έχουν θέσει ως στόχο τους το να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Αμαζονία.
Στα έγγραφα, οι ιθαγενείς και οι ΜΚΟ αναφέρονται ως όπλα ενάντια στο κυβερνητικό έργο:


Με τέτοια πλάνα δε θα μας φαίνεται τελικά καθόλου περίεργο που ο Μπολσονάρο έχει φτιάξει μια συνωμοσία σύμφωνα με την οποία για τις πυρκαγιές φταίνε οι ΜΚΟ, αν και τώρα θα μπορεί να τα φορτώσει όλα απευθείας στον ίδιο τον Σόρος, που είναι ακόμα καλύτερο.
Luben

Δεν υπάρχουν σχόλια: